Prima pagină » Știri » Un hipopotam a înghițit un băiețel de 2 ani, apoi s-a speriat și l-a regurgitat imediat înapoi. Copilul este în afara oricărui pericol

Un hipopotam a înghițit un băiețel de 2 ani, apoi s-a speriat și l-a regurgitat imediat înapoi. Copilul este în afara oricărui pericol

Un hipopotam a înghițit un băiețel de 2 ani, apoi s-a speriat și l-a regurgitat imediat înapoi. Copilul este în afara oricărui pericol

Un hipopotam flămând din vestul Ugandei a atacat un băiețel de doar doi ani și l-a înghițit, dar apoi s-a speriat și l-a scuipat imediat, viu și aproape fără nicio rană. 

Băiețelul se juca lângă casa părinților săi din Katwe Kabatoro, din vestul Ugandei, când a fost tras de uriașul animal și înghițit cu capul înainte.

Un localnic care a văzut întrega scenă a reușit să-l salveze pe băiat aruncând cu pietre în hipopotam.

Animalul s-a speriat și l-a ”dat afară” pe cel mic, după care s-a retras în Lacul Edward, care se află la granița de vest a Ugandei cu Republica Democratică Congo, la doar un kilometru de casa băiatului.

„Acesta este primul astfel de incident în care un hipopotam s-a îndepărtat de Lacul Edward și a atacat un copil mic. Vrem să le reamintim tuturor locuitorilor din Katwe Kabatoro, care se află în Parcul Național Regina Elisabeta, să rămână vigilenți și să avertizeze paznicii parcului în cazul în care animalele se rătăcesc și ajung în zona locuită”, a transmis poliția națională ugandeză într-un comunicat.

Un hipopotam ajunge și la 3.000 de kg

Băiatul a fost dus de urgență la spital, unde a fost tratat pentru răni ușoare și vaccinat antirabic, apoi s-a întors acasă în aceeași zi.

Hipopotamii pot fi foarte agresivi și sunt considerați a fi unul dintre cele mai periculoase animale din Africa subsahariană.

National Geographic estimează că hipopotamii ucid în jur de 500 de oameni în fiecare an.

Este al treilea cel mai mare mamifer terestru după elefant și rinocerul alb, iar la vârsta adultă un hipopotam poate ajunge și la 3.000 kg.

Hipopotamii își pot deschide larg gurile enorme, la 150 de grade și au o mușcătură extrem de puternică, de trei ori mai mare decât cea a unui leu, a declarat pentru sursa citată Lochran Traill, biolog de la Universitatea din Leeds, potrivit Newsweek.com.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri ... vezi toate articolele

Citește și