Un INCENDIU puternic de vegetație a izbucnit în Popești Leordeni. Flăcările s-au răspândit către o locuință și o autospecială

Publicat: 02 07. 2024, 16:22
Actualizat: 02 07. 2024, 17:45

This browser does not support the video element.

Un incendiu puternic de vegetație a izbucnit în zona Popești Leordeni, județul Ilfov, marți, la orele amiezii. Din cauza vântului, focul s-a extins la o locuință din apropiere și la o autospecială a pompierilor. 

Update: Alimentarea cu apă a autospecialelor s-a realizat de la operatorii economici din zonă. Au intervenit în total 19 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu butelii și o ambulanță SMURD. Suprafața afectată este de 3 ha de vegetație uscată și o gospodărie în interiorul căreia sunt depozitate mai multe materiale combustibile, pe o suprafață de aproximativ 500 mp.

În acest moment dispozitivul de intervenție a fost redimensionat, la locul intervenției rămân 8 autospeciale și 1 ambulanță SMURD.

Nu a fost afectata nicio locuință, doar o gospodărie în interiorul căreia sunt depozitate materiale combustibile.

Update: În acest moment incendiul este localizat, se lucrează în continuarea la lichidarea acestuia.

Știre inițială:

Incendiu de vegetație pe un teren din zona Popești Leordeni, județul Ilfov. Focul a izbucnit pe o miriște de pe Șoseaua Olteniței, incendiul se manifestă cu flacăra deschisă și degajări mari de fum. Vântul a determinat ca focul să se extindă și la o gospodărie din zonă și la o autospecială a pompierilor. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Autoritățile se luptă, la acest moment, să stingă flăcările.

Pentru atenționarea și informarea cetățenilor din zonă, a fost emis un mesaj RO-ALERT.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată (miriște) pe Șoseaua Olteniței, Popesti-Leordeni, județul Ilfov.

Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări de mari fum și, din cauza rafalelor de vânt, s-a extins la o locuință și a afectat și o autospecială.
Chiar dacă autospeciala a fost amplasată într-o zonă sigură, vântul își poate schimba direcția, iar acest lucru a dus la afectarea acesteia.

Important este că membrii echipajului sunt în afara oricărui pericol, nu au suferit leziuni sau alte afecțiuni.

Pentru localizarea flăcărilor și evitarea extinderii la vecinătăți, forțele de intervenție au fost suplimentate gradual, astfel ca la acest moment pompierii bucureșteni intervin cu 12 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Misiunea colegilor mei continua pentru localizarea și stingerea incendiului care se manifestă pe o sulfată de 3 ha.

Pentru informarea populației a fost emis și un mesaj RO-ALERT”, se arată în comunicatul ISU.

FOTO: Gândul

CITEȘTE ȘI:

ALERTĂ de incendii puternice în Grecia și Turcia. Turiști români, evacuați din hoteluri

Incendiu într-un apartament din Cluj. Mai multe persoane s-au autoevacuat. De la ce a pornit focul

INCENDIU de proporții într-un fost cămin pentru copii cu nevoi speciale din orașul Balș-Olt. De la ce ar fi pornit focul