Un italian își ține barul deschis, deși restricțiile pe timp de pandemie îi interzic asta. Cum este posibil. “Nu s-au gândit la asta!”
Aldo Manoieri, proprietarul unei cafenele din Italia, a găsit metoda perfectă prin care poate sări peste restricțiile privind ora de închidere a localurilor. Povestea a devenit cunoscută în toată Peninsula.
Aldo Manoieri își închide barul la miezul nopții, potrivit regulilor, dar îl redeschide după un sfert de oră, deoarece în setul de măsuri nu sunt prevăzute și ore de deschidere, anunță tgcom24.
“Președintele Conte și super-miniștrii săi absolvenți nu s-au gândit că, pe lângă ora de închidere, există și o oră pentru redeschidere”, a spus Aldo Manoieri, proprietarul unei cafenele din Catanzaro.
“Am închis în mod regulat la miezul nopții și am arătat acest lucru Poliției care patrula pentru a verifica respectarea regulilor, dar informațiile despre momentul în care se poate redeschide un local nu sunt incluse din setul de măsuri”, a spus Aldo Manoieri, care a anunțat că va continua să redeschidă localul la ora 00:15 pentru că are acest drept.
Metoda funcționează în Italia, pe timp de pandemie. Patronul unui bar din Bologna procedează la fel
Povestea a devenit cunoscută în toată Italia și virală pe rețele sociale. Unii îl felicită, alți îl contestă, pe motiv că pune în pericol sănătatea publică.
Un exemplu asemănător există și în Bologna, unde proprietarul își redeschide barul la o oră după închidere.
“În restricții apare ora de închidere a localului, dar nu și una pentru deschidere. Deci, pot închide la 24 și redeschide la 24.01. Am ales să rămânem închiși o oră pentru igienizarea meselor, camerelor și spațiilor și redeschidem la 1”, a spus Andrea Ferrari, proprietarul unui bar din fața gării centrale din Bologna.