În județul Argeș nu mai este niciun loc liber la secțiile de terapie intensivă. În aceste condiții, conducerea județului a luat decizia de a instala o unitate mobilă de terapie intensivă.
Unitatea mobilă de terapie intensivă va avea 12 paturi. Aceasta va fi instalată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti.
Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, a anunţat marţi, după şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), că toate locurile de terapie intensivă pentru bolnavii de COVID-19 sunt deja ocupate.
“Numărul pacienţilor în stare critică este alarmant de mare. În acest moment (…) nu mai există niciun loc în terapie intensivă. Aşteptăm Terapia Intensivă Mobilă care va sosi la Piteşti în cursul zilei de astăzi. Posibilităţile de internare a pacienţilor simptomatici şi critici sunt, în acest moment, limitate”, a declarat Manu, care este şi vicepreşedinte al CJSU Argeş.
Potrivit unui comunicat al PNL Argeş, pentru aducerea laboratorului mobil ATI, ultimul disponibil din cele patru existente ţară, au făcut demersuri prefectul Emilian Soare şi liderul liberalilor argeşeni, Adrian Miuţescu.
“Principală noastră grijă este să asigurăm un bun management al instituţiilor implicate în combaterea COVID-19, să adoptăm măsuri care au rol protejarea populaţiei şi să ne implicăm în dezvoltarea sistemului medical judeţean. Toate aceste direcţii sunt priorităţi pentru care depunem toate eforturile să le îndeplinim şi iată că am reuşit să aducem în Argeş o unitate mobilă ATI pentru terapie intensivă”, se arată în comunicat.
La Spitalul Județean de Urgență Bacău nu mai sunt locuri la terapie intensivă. 158 de infectări cu noul coronavirus au fost înregistrate, în acest weekend, în județul Bacău, iar celelalte spitale sunt la un pas de a se afla într-un blocaj total.
Singura soluție de a ieși din această criză este deschiderea etajelor 4 și 5 din clădirea Spitalului Municipal ”Sfânta Maria” din Bacău, etaje dotate special pentru pacienții Covid-19 și care au fost finalizate într-un timp record. Totuși, nici până acum, Ministerul Sănătății nu a eliberat autorizația de funcționare.
”Dacă numărul cazurilor va avea aceeași curbă ascendentă, vom ajunge curând în blocaj în tot județul. Deja în Spitalul Județean de Urgență Bacău nu mai sunt locuri la terapie intensivă”, declară Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.