Un liceu din Suceava vrea să transforme terenul de sport în „sală de DETENȚIE”

Publicat: 04 09. 2024, 19:11
Actualizat: 04 09. 2024, 19:15

Conducerea unui liceu din Suceava vrea să implementeze, într-o manieră inedită, noua măsura din noul „Statut al elevului”, ce prevede ca elevii „problemă” să fie sancționați prin petrecerea timpului în „săli de detenție”. Directorul instituției plănuiește ca adolescenții care nu au avut un comportament adecvat să-și consume energie prin exerciții fizice.

Una dintre măsurile din noul Statut al elevului este implementarea unei săli de detenție pentru elevii, ce afișează un comportament necorespunzător. Conducerea Liceului cu Program Sportiv din Suceava propune ca elevii care deranjează orele să își consume energie pe terenul de sport, prin mișcare. Psihologii sunt de părere că o astfel de metodă contribuie la gestionarea emoțiilor și îi ajută pe copii să nu se simtă izolați.

„Aerul poate avea un factor mai bun pentru corpul nostru. Colegii noștri care au probleme vor anunța unul din colegii de la catedrele de perfomanță sportivă iar ei vor decide în funcție de copil care va fi programul de mișcare pe acest teren”, a declarat Ciprian Anton, directorul Liceului cu Program Sportiv, potrivit Observator.ro.

„În primă fază vor veni și vor sta în tribună. Exercițiile pot să fie și plăcute și mai puțin plăcute. Sunt și exerciții pentru dezvoltarea rezistenței, forței, flotări, genuflexiuni. De la a doua, a treia abatere vor fi un pic mai intense pentru ei”, a adăugat profesorul Ițco Andrei, pentru sursa menționată.

Activitățile în aer liber au un efect benefic asupra stării emoționale și capacității de concentrare. Atunci când vremea nu va permite, sala de sport va fi folosită și ca „sală de detenție”.

FOTO: Pexels

Citește și:

Elevul care și-a ÎNJUNGHIAT profesoara de japoneză avea ”gânduri negre” și un plan ”grandios”. Voia să ucidă ca să vadă „viața grea, fără fericire”

Schimbare MAJORĂ în sistemul de învățământ. Elevii vor acorda note profesorilor, începând cu noul an școlar

Jumătate dintre copiii din mediul RURAL din România nu au fost niciodată într-o vacanță sau la cinema