„Poliția gândirii a încercat să diabolizeze ceea ce am spus eu în mod onest și cinstit. (…) Nu am spus așa. Am spus că dacă s-ar face o legătură, nu am spus să plătească părinții, (ci) am dat un exemplu absolutamente didactic, am dat un exemplu de gândire. În acest moment, pentru fiecare copil se plătește o sumă, bugetul de stat plătește o sumă. Să presupunem că această sumă ar fi cunoscută și am spus de un voucher – fiecare părinte ar fi mult mai preocupat de cum se desfășoară procesul de educație. Am spus un mare dacă”, a declarat Marius Bostan.
El a acuzat că nu s-a mediatizat și începutul discursului său și că textul publicat este extras din context și modificat.
„Având în vedere acest atac al … Victor Ponta, în realitate el a început atacul pe net, un om pe care îl știți mai bine decât mine, cu lucrările lui științifice și rezultatele obținute pe parcursul guvernării, numai în 2012 a schimbat 4 miniștri ai Educației… Sunt oameni mici și cu idei mărunte, idei care vin dintr-o gândire de la iluștrii înaintași Gheorghe Gheorghiu Dej, Ion Iliescu și alți iluștri corifei ai gândirii centraliste”, a adăugat Bostan.
El a mai spus că așteaptă o cerere oficială din partea Comisiei de învățământ dn Senat care îi ceruse demisia prin intermediul unei scrisori deschise. De asemenea, Bostan a afirmat că a a vorbit și cu premierul Cioloș, care nu i-a cerut demisia.
„Unii profesori pur și simplu își bat joc de meseria lor și spun că au salarii mici. Domnule, mergi acasă, dă-ți demisia! Dar nu să îți bați joc de viitorul copilului. Justificarea că am salariu mic e o imbecilitate. Am salariu mic, îmi dau demisia, mă apuc de altă muncă dacă nu îmi place meseria asta. Vorbele mele poate sunt brutale. Dacă fiecare părinte ar plăti 100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis”, a declarat ministrul, săptămâna trecută, la o dezbatere publică.
Premierul Dacian Cioloș i-a solicitat ulterior ministrului Comunicațiilor să-și ceară scuze și să vină cu clarificări în urma afirmațiilor potrivit cărora „profesorii își bat joc de meseria lor” și părinții ar trebui „să plătească 100 de lei pe lună” pentru educația copiilor ca să simtă că nu e gratis.