Prima pagină » Știri » Un nou PROIECT-MAMUT anunțat de Sorin Oprescu în București. Primarul anunță că va fi gata în a doua jumătate a mandatului său

Un nou PROIECT-MAMUT anunțat de Sorin Oprescu în București. Primarul anunță că va fi gata în a doua jumătate a mandatului său

Un nou PROIECT-MAMUT anunțat de Sorin Oprescu în București. Primarul anunță că va fi gata în a doua jumătate a mandatului său
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că în cea de-a doua jumătatea a mandatului său speră să finalizeze lucrările la Hipodromul Bucureștiului, nedând detalii despre locul în care ar putea fi amenajat, întrucât nu vrea să "dispară" terenurile.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că în cea de-a doua jumătatea a mandatului său speră să finalizeze lucrările la Hipodromul Bucureștiului, nedând detalii despre locul în care ar putea fi amenajat, întrucât nu vrea să „dispară” terenurile.

„Avem un proiect, cel al senatorului Cristian Țopescu. Am încercat să facem hipodromul pe o latură a Lacului Văcărești, dar nu am reușit. Am identificat câteva terenuri care aparțin statului, situate la câțiva kilometri de Capitală, lângă autostrada A2”, a susținut Sorin Oprescu, care a precizat că cel mai probabil hipodromul va fi finalizat în cea de-a doua jumătate a mandatului de edil șef al Capitalei.

Întrebat unde anume este situat terenul și care este suprafața acestuia, Oprescu a spus: „Nu vreau să spun care și unde sunt terenurile pentru ca acestea să nu dispară”.

Totodată, primarul general a mai spus că pentru darea în folosință a unui asemenea obiectiv este necesară și o linie de transport în genul trenurilor supraterane cu care cetățenii să poată ajunge într-o durată scurtă de timp la hipodrom.

La începutul secolului trecut, în Băneasa, pe terenul unde e Aeroportul „Aurel Vlaicu”, s-a ridicat un hipodrom. Începând cu 1875, București a avut un Jockey Club național, al cărui președinte a fost Regele Carol I. În 1905, arhitectul I. Berindey a ridicat construcția Hipodromului Băneasa, căruia i s-au alocat 60 de hectare de teren pentru pistele de galop și de trap, pentru tribune, restaurante, grajduri, dependințe, anexe. În 1960, s-a disputat ultimul derby, hipodromul a fost apoi mutat la Ploiești, fiind desființat odată cu colectivizarea din 1962.

Autor

Citește și