Un nou scandal lovește imaginea Casei Regale din România: Va fi executat silit

Un nou scandal lovește imaginea Casei Regale din România: Va fi executat silit
Publicat: 01/09/2016, 20:29
Actualizat: 18/08/2017, 16:39

Principele Radu l-a dat în judecată pe redactorul britanic și a câștigat în instanță despăgubiri de 2 milioane de lire sterline. După acest episod, jurnalistul britanic a solicitat recuperarea banilor de la Prințul Paul, iar instanța din Marea Britanie i-a dat câștig de cauză. Principele Radu a acceptat scuze publice și despăgubiri substanțiale după acuzațiile ”extrem de grave” aduse într-un articol publicat în 2004, în revistă, referitor la titlul său.

Acuzațiile datează din luna septembrie 2004, când Marco Houston a publicat în revista engleză „Royalty Monthly” un articol intitulat „Scandal in Romania. Princess Margarita’s Husband is Branded and Impostor.” Articolul conținea afirmații defăimătoare la adresa Principelui Radu. Judecătorul de la Înalta Curte din Londra a decis că, prin articol, Principele Radu era acuzat că susține în mod necinstit că ar fi primit titlulde „Principe de Hohenzollern-Veringen” de la Friedrich-Wilhelm, Fürst de Hohenzollern, Șeful Familiei de Hohenzollern. În Royalty Monthly se afirma că Principele Radu s-ar fi bazat pe un document falsificat pentru a dovedi acest lucru. Articolul mai susținea și că Principele Radu al României ar fi vinovat de a fi fost ofițer în Securitate în timpul regimului dictatorului comunist Ceaușescu.

Redactorul britanic al articolului și Editura care publică revista Royalty Monthly au cerut scuze Principelui Radu al României, în fața Înaltei Curți din Londra, pentru articol. Ei au fost somați să plătească despăgubiri către Casa Regală de România să publice un articol lămuritor.

După ce Prințul Paul a pierdut procesul în instanță cu jurnalistul britanic, obiectele de artă și bijuteriile familiei sale au fost scoase la licitație.

Licitația a fost organizată joi, la casa situată în strada Alexandru Philippide din București, unde locuiește Prințul Paul alături de soția sa, Prințesa Lia, urmând să fie licitate o serie de tablouri, sculpturi și diverse obiecte de artă.

Executorul judecătoresc venit să pună în aplicare sentința judecătorească, dar și alte persoane prezente la licitație, au fost împiedicate să intre în imobilul Prințului Paul, poarta fiind încuiată. Pe aceasta se afla, în schimb, un manifest: „Bunurile aflate în imobilul de la această adresă sunt în totalitate deținute și înregistrate legal de către Art Preservation Foundation din Liechtenstein. Fiind recunoscută internațional și înregistrată în urmă cu 10 ani, după ce ASR Prințesă Lia a născut în România pe micul Prinț Carol Ferdinand (pe 11 ianuarie 2010, n.r.). ASR Prințul Paul a dorit să protejeze patrimoniul României (statueta din bronz a lui Carol al II-lea, a reginei Maria etc.) și pentru a proteja bunurile Familiei Regale pentru fiul lor. (…)

Majoritatea bunurilor sunt proprietatea Art Preservation Foundation din Liechtenstein, iar restul sunt deținute de un prieten bancher englez, a cărei soție româncă a murit.

Executoarea a văzut și a luat la cunoștință toate actele legale și traduse în limba română, recunoscute de Uniunea Europeană. Cu toate acestea, dânsa continuă prin mijloace abuzive și ilegale să înstrăineze bunurile”, se arată în manifestul respectiv.

Reprezentanții Prințului Paul de România susțin că licitația este ilegală și că îi vor acționa în justiție pe toți participanții.

La ora 13:30, organizatorii licitației s-au retras, urmând să decidă săptămâna viitoare locul, data și ora la care licitația va avea loc.

Reprezentantul Prințului Paul a transmis presei un comunicat oficial prin care contestă licitația de astăzi, declarând că mai sunt căi de atac, iar în cazul în care licitația se va ține, cumpărătorii vor fi dați în judecată.

Contrar celor declarate de reprezentantul Prințului Paul, organizatorii licitației arată că organizarea licitației a avut loc cu aprobarea Prințului Paul, că nu mai există alte căi de atac și că ei nu au făcut decât să aplice sentințele definitive avute la dispoziție.

Poliția a suspendat licitația, invocând necesitatea unui act de vânzare comercială pe stradă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Poliţia Română a dublat numărul de locuri scoase la concurs. 13.000 de posturi sunt neocupate
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost arestat în Franţa. La 39 de ani, „Mark Zuckerberg...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Se schimbă regulile ITP. Vehiculele trebuie inspectate în fiecare an
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Directorul general al Telegram, arestat în Franța