Prima pagină » Știri » Un nou studiu identifică principalele motive pentru care fumătorii români fac trecerea de la fumat la produse cu potențial de risc redus

Un nou studiu identifică principalele motive pentru care fumătorii români fac trecerea de la fumat la produse cu potențial de risc redus

Un nou studiu identifică principalele motive pentru care fumătorii români fac trecerea de la fumat la produse cu potențial de risc redus

Primul studiu care analizează percepția consumatorilor români asupra produselor de încălzire a tutunului (THP) identifică motivele care determină fumătorii să treacă la produse cu potențial de risc redus. Peste 150.000 de români dețin deja un glo, dispozitivul de încălzire a tutunului din portofoliul British American Tobacco.

  • Aproape 90% dintre consumatorii români de produse care încălzesc tutunul consideră că, față de fumat, acestea au un impact mai redus asupra calității aerului din spațiile închise, cauzează mai puțin miros pe haine și mâini și lasă un gust și o respirație mai puțin neplăcute.

  • Aproape 74% dintre repondenți spun de asemenea că tușesc mai puțin și 63% dintre ei că resimt un impact negativ mai redus asupra condiției lor fizice comparativ cu fumatul.

Rezultatele fac parte dintr-o cercetare desfășurată la nivel național de către Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) pe un eșantion reprezentativ de repondenți care utilizează produse care încălzesc tutunul (THP), la comanda British American Tobacco. THP-urile sunt dispozitive care încălzesc tutunul, în loc să îl ardă, fiind acceptat pe scară largă faptul că arderea tutunului este cea care provoacă cea mai mare parte a bolilor asociate fumatului.

În cazul consumatorilor care au trecut la produse de încălzire a tutunului și au renunțat complet la fumat, diferențele sunt percepute de mai mulți dintre repondenți: 88% dintre repondenți susțin că tușesc mai puțin decât atunci când fumau și 68% spun că resimt un impact mai redus asupra condiției lor fizice. În plus, în cazul acestor consumatori, principalele motive pentru folosirea THP-urilor sunt satisfacția oferită de aceste produse și faptul că le pot folosi în jurul altor persoane fără a le deranja.

În ceea ce privește schimbările de comportament care ar putea fi generate de reglementările suplimentare asupra produselor care încălzesc tutunul, studiul arată că măsuri precum interzicerea consumului în interior sau dispariția de pe piață a consumabilelor cu arome ar putea limita decizia consumatorilor adulți de a se îndrepta către alternative la fumat.

Știința arată că produsele care nu ard tutunul au potențialul de a reduce riscurile asociate fumatului și de aceea ar fi complet greșit să le fie impuse aceleași restricții ca în cazul țigărilor. Sperăm că parlamentarii români vor înțelege asta și vor respinge un proiect de lege care ar afecta companiile producătoare, retailerii și consumatorii români de produse din tutun”, a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic și Relații Publice în cadrul BAT România.

Înțelegerea experienței consumatorului este vitală pentru orice companie care urmărește să construiască o relație puternică și de lungă durată cu consumatorii săi și acest lucru este valabil mai ales în cazul produselor care inovează prin intermediul noilor tehnologii. Studiul pe care l-am întreprins demonstrează interesul BAT în acest sens și ne bucurăm de parteneriatul avut în acest demers”, a declarat Vasile Dîncu, fondatorul IRES.

Studiul IRES care analizează percepția consumatorilor români asupra produselor de încălzire a tutunului (THP) a fost realizat pe parcursul a două luni (3 martie – 3 mai 2019) prin metoda de colectare CATI pe un eșantion de 647 de persoane care au utilizat THP timp de cel puțin 6 luni și care au fumat minimum un an.

Peste 150.000 de români dețin deja un glo, dispozitivul de încălzire a tutunului din portofoliul British American Tobacco.

BAT este lider de piață în România cu o cotă de piață de peste 53%.

În 2018, BAT a lansat în România glo, cel mai inovator produs care încălzește tutunul.

BAT a efectuat 329 de studii asupra produsului companiei care încălzește tutunul glo. Rezultatele studiilor arată faptul că atunci când fumătorii trec complet de la țigările convenționale la glo, expunerea acestora la substanțe nocive a fost eliminată sau semnificativ redusă.

Rezultatele studiului IRES indică faptul că, indiferent dacă încă mai fumează sau nu, utilizatorii de THP sesizează diferențele față de fumat.

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Alertă epidemiologică în România: Primul deces din cauza virusului gripal din acest sezon la o femeie din Cluj
Digi24
Administrația Trump interzice vizele de SUA pentru cinci europeni, printre care și fostul comisar Thierry Breton. Care este motivul
Cancan.ro
Plutonierul major Mirel Tulitu a murit într-un accident rutier cumplit. 3 fetițe au rămas acum orfane de tată 😢
Prosport.ro
FOTO. Mădălina Ghenea le-a tăiat răsuflarea tuturor când a apărut așa la filmări
Adevarul
Poți câștiga 30.000 de euro în șase luni dacă accepți această slujbă pe o insulă pustie din Scoția. Ce sarcini are angajatul
Mediafax
Sudul țării, sub cod galben de ninsori în Ajunul Crăciunului. În ce zone se așteaptă un strat mai consistent de zăpadă
Click
Orașul care va avea primul tren suspendat din România
Digi24
Ce au pățit două ucrainence care au încercat să treacă granița cu 60.000 de dolari ascunși în încălțăminte
Cancan.ro
După 'jihadul' din online, vine contraatacul fostei soții: 'Lupt cu oricine și-ar permite să deranjeze liniștea familiei mele'
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Brandul chinezesc ce depășește pragul de 1.000 de unități vândute în România, la câteva luni de la lansare
Descopera.ro
Misterul Triunghiului Bermudelor, posibil rezolvat! Ce au descoperit doi seismologi?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu' să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Scanările cerebrale dezvăluie un pericol ascuns în alimentele ultra-procesate