Prima pagină » Știri » Un om de afaceri este suspectat că ar fi fotografiat-o pe Elena Udrea la Paris

Un om de afaceri este suspectat că ar fi fotografiat-o pe Elena Udrea la Paris

Un om de afaceri este suspectat că ar fi fotografiat-o pe Elena Udrea la Paris
Procurorii DNA Ploiești fac percheziții la locuințele unor persoane și la firme controlate de omul de afaceri Teodor Sterian, suspectat că a interceptat ilegal angajați ai Apa Nova și bănuit că le-ar fi fotografiat pe Elena Udrea, Alina Bica și Ana Maria Topoliceanu la Paris, spun surse judiciare.

Procurorii DNA Ploiești fac, miercuri, șapte percheziții domiciliare și la sediile unor firme controlate de omul de afaceri Teodor Sterian, suspectat că a interceptat ilegal angajați ai companiei Apa Nova București, au declarat surse judiciare.

Potrivit acestor surse, Stelian, audiat anterior ca martor în dosarul Apa Nova, are acum calitatea de suspect în acest dosar și a fost citat să se prezinte, miercuri, pentru a fi audiat în această calitate la DNA Ploiești.

Conform unor surse, numele lui Teodor Stelian este vehiculat și în legătură cu realizarea fotografiilor în care Alina Bica, Elena Udrea și Ana Maria Topoliceanu apăreau împreună la Paris.

Sursele citate susțin că Stelian s-ar fi aflat în avion cu cele trei în momentul în care acestea au călătorit la Paris, iar în contextul în care acesta se ocupa cu filaje ilegale a apărut și suspiciunea că el ar putea fi persoana care a realizat fotografiile cu cele trei.

Miercuri, la DNA Ploiești au fost citate, pe lângă Teodor Stelian, și Lavinia Săniuță, directorul general al Apa Nova București, și Giovana Soare, director adjunct al companiei, pentru a fi audiate în calitate de suspecți în dosar.

Anterior, în dosarul de corupție în care este implicat numele companiei Apa Nova București au fost audiate, pe lângă directorul Apa Nova București, Lavinia Săniuță, soția fostului ministru de Interne Marian Săniuță, și alte persoane din conducerea Apa Nova, între care directorul executiv Mihai Savin, mai mulți directori adjuncți, dar și liderul de sindicat și șeful Direcției de pază din cadrul companiei.

În 6 octombrie, omul de afaceri Teodor Stelian, administrator al SC Sis Strategy, și șeful Serviciului de pază din cadrul Apa Nova București, Andrei Hostiuc, au fost audiați la sediul DNA Ploiești, în dosarul de corupție în care procurorii cercetează fapte de trafic de influență și cumpărare de influență în favoarea companiei Apa Nova București.

Teodor Stelian, despre care anchetatorii spun că este finul lui Ovidiu Semenescu, pus sub acuzare în acest dosar, controlează firma Sis Strategy cu care Apa Nova are un contract și prin intermediul căreia conducerea Apa Nova ar fi monitorizat activitatea angajaților pentru a se asigura că aceștia nu fac publice date privind activitățile ilegale ale companiei, susțin anchetatorii.

În acest dosar au calitatea de suspect mai multe persoane, între care cetățenii francezi Bruno Roche, fost director al Apa Nova, pus sub control judiciar, și Laurent Lalague, de asemenea fost director în cadrul Apa Nova.

De asemenea, omul de afaceri Alexandru Zamfir, care conduce firma Funvertising și care fusese reținut de DNA pentru complicitate la evaziune fiscală și complicitate la spălare de bani în dosarul Apa Nova, fiind acuzat că, prin firma sa, emitea facturi false în favoarea Apa Nova, a fost pus sub control judiciar de către procurori.

Pe lângă cei doi francezi suspectați de cumpărare de influență, în același dosar sunt cercetați pentru cumpărare și trafic de influență Costin Berevoianu, fostul consilier personal al primarului suspendat al Capitalei Sorin Oprescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu și omul de afaceri Ovidiu Semenescu.

Pe numele celor trei DNA a cerut instanței emiterea unor mandate de arestare preventivă, însă Curtea de Apel Ploiești a respins definitiv propunerea procurorilor, fiind cercetați sub control judiciar.

În 24 septembrie, procurorii DNA Ploiești au ridicat documente de la Apa Nova, Primăria Sectorului 1 și Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează fapte de corupție ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societății. De asemenea, anchetatorii au făcut percheziții și la cinci locuințe și sedii de firme care au legătură cu faptele vizate. O zi mai târziu, procurorii DNA Ploiești au ridicat documente și de la sediul Apa Nova Ploiești, care are contract cu autoritățile din municipiu.

Procurorii arată că, în perioada 2008-2015, Semenescu, Moisescu și Berevoianu și-au traficat influența pe care o aveau la reprezentanții unor instituții publice din România (în principal, la Primăria Generală, Consiliul General ale municipiului București, Primăria și Consiliul Local ale Sectorului 1 București) în beneficiul agenților economici care fac parte dintr-un grup de firme străin, obținând în schimb de la reprezentanții acestora sume importante de bani.

Autor

Citește și