Proiectul a fost adoptat cu 257 voturi „pentru” și 8 „abțineri”. Legea prevede organizarea de evenimente pentru prevenirii apariției de incidente care pot duce la arsuri.
„Ziua pacientului cu arsuri poate fi marcată de către autoritățile administrației publice centrale și locale, organizațiile neguvernamentale din domeniul medical, reprezentanțe ale României în străinătate, entități medicale publice și private, prin organizarea de evenimente dedicate prevenirii apariției de incidente care ar putea produce incendii și ar putea conduce la rănirea gravă prin arsuri a participanților, precum și îngrijirilor necesare pacientului cu arsuri”, se arată în primul articol al legii adoptate.
Conform articolului 2 al legii, Ministerul Sănătății este responsabil cu coordonarea activității dedicate „Zilei pacientului cu arsuri”.
Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 12 decembrie 2018, prim for sesizat, și urmează șă fie trimis spre promulgare președintelui Klaus Iohannis.
În urma incendiului din clubul bucureștean Colectiv din 30 octombrie 215 au murit la fața locului 26 de persoane, iar apoi mulți dintre răniții internați, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Printre cei care și-au pierdut viața în urma tragediei erau artiști, fotografi, jurnaliști, olimpici și studenți. Ulterior, la un și 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanțul total la 65.