Un patron din Vama Veche își denunță colegii de breaslă: Dacă ne vor închide, au dreptate. Și eu aș face la fel
Un patron care deține localuri în Vama Veche și în București își declară nemulțumirea față de colegii lui de breaslă care nu respectă măsurile de protecție împotriva coronavirusului, care sunt mai dificile și mai scumpe. În acest context, cei care respectă regulile sunt puși în fața aceleiși amenințări cu cei care le fentează.
În ceea ce privește situația din Vama Veche, patronul atrage atenția asupra neregulilor sesizate în unele localuri unde nu se mai ține cont nici de nivelul sonor și nici de distanțare.
„Păcat. Înțelegerea cârciumarilor din Vama Veche referitoare la nivelul sonor și la respectarea distanțării nu s-a mai ținut.
Din lăcomie în câteva locuri din Vamă muzica a fost din nou dată tare și petrecerea în toi.
Asta e, păcat că unii nu pot întelege că în situația de față mai puțin e mai bine decât deloc. Dacă ne vor închide au dreptate și eu aș face la fel”.
„Vom fi puși toți în aceeași oală și parcă nu e corect”
Patronul Andrei Șoșa susține că din cauza celor care nu respectă regulile, vor avea de suferit și cei care investesc mai mulți bani pentru a limita răspândirea coronavirusului.
„Dar e frustrant, foarte frustrant că noi ne-am chinuit să ne ținem de regului și a fost/ este foarte dificil și scump, dar eu cred că am reușit. Dar în eventualitatea unei închideri vom fi puși toți în aceeași oală. Și parcă nu e corect. Noi am dovedit că se poate. Am reușit să facem concerte în București și vom arăta că se poate face și în Vamă.
Respectând regulile”
„Autoritățile ne bombardează cu controale și ne întreabă toate nimicurile”
Patronul critică și autoritățile despre care spune că se ocupă mai în zadar de completarea unor procese verbale.
„Păcat și că autoritățile nu au putut impune niște reguli simple.
Ne bombardează cu controale cu care pierdem ore întregi zilnic, ne întreabă de toate nimicurile, ling hârtii și dosare, completează șapte mii de procese verbale iar de masurile covid întreabă în treacăt.
Și rezultatele se văd la o simplă plimbare – ospătari, barmani, shawormari, personal care nu poartă mască (sau o poartă la mișto), mese vizibil puse făra o minimă distanțare, oameni care se înghesuie la party fără sa îi întrebe nimeni de sănătate. Asta e, atâta putem.
Până la urmă ce se întâmplă în Vamă e similar cu ce se întâmpla peste tot. Și nu mă gândesc numai la ce se întâmplă în țară și în alte locuri în afară e cam la fel.
Natura umană.