Potrivit surselor citate, polițiștii Serviciului de Investigarea Fraudelor Sector 6 au extins cercetările la mai multe restaurante din București și județul Ilfov, după ce, miercuri, cinci persoane au fost reținute la finalul unor percheziții la magazine și carmangerii, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune prin vânzarea la negru a unor cantități de carne ce trebuiau să ajungă la hipermarketuri.
Surse apropiate anchetei au declarat, tot pentru MEDIAFAX că rețeaua a fost destructurată după ce patronul societății, care distribuia carnea la supermarketuri, convins că angajații săi fură motorină, a angajat o firmă de detectivi particulari care să-i urmărească. În acest mod, bărbatul a descoperit că angajații nu fură doar motorină, ci și o parte din carnea pe care trebuiau să o predea la hipermaketuri.
Patronul a anunțat autoritățile, iar anchetatorii au stabilit, la capătul unei perioade de timp în care suspecții au fost monitorizați de structurile specializate în operațiuni de filaj ale Poliție Române, că șoferii firmei de distribuție, cu complicitatea angajaților acestor hipermarketuri, predau la destinație doar 75 la sută din carne, restul fiind vândut la negru, cu un preț mai mic, unor societăți comerciale, între care și mai multe restaurante.
Carnea ar fi ajuns la firme din mai multe orașe ale țării, iar membrii grupării își trimiteau comisioanele prin intermediul unei firme specializate în transferuri de bani.
Rețeaua de hipermarketuri ar fi fost prejudiciată cu peste un milion de euro, iar bugetul de stat, cu 500.000 de euro, ca urmare a evaziunii fiscale produse prin vânzarea cărnii la negru.
Gruparea a fost destructurată după ce, marți seară, polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 6 au făcut șapte percheziții și au pus în aplicare 15 mandate de aducere.
Cele 15 persoane au fost audiate de anchetatori în noaptea de marți spre miercuri, cinci dintre acestea fiind, în cele din urmă arestate preventiv, în timp ce alte patru se află sub controlul judiciar.