Un politician care s-a alăturat protestului din Timișoara, trimis acasă de manifestanți: ”Ești politic, ești corupt. Mânjești tricolorul. Să-ți fie rușine!”

Publicat: 06 11. 2015, 08:26

Cu un tricolor în jurul gâtului, Beniamin Lup, cunoscut ca organizator al mitingurilor liberale în care Victor Ponta a fost acuzat că a lăsat străinii să construiască fabrici în România, a venit cu un plan mai elaborat, scrie pressalert.ro. Sub pretextul că două tinere au compus o melodie pentru morții din Colectiv, în piață a fost adusă o boxă, legată la bateria unei mașini, iar Beniamin Lup a luat cuvântul de la microfon. Când le-a cerut tinerilor „aprindeți lumânările pe care vi le-am dat și să îngenunchem pentru a spune o rugăciune”, aceștia au început să cânte „Deșteaptă-te române”, apoi să-i strige „Cine ești?”.

Încercările lui Lup i-au iritat pe demonstranți, câțiva dintre ei ducându-se spre mașina parcată în fața Operei și cerându-i „Nu sta aici. Stai degeaba. Du-te acasă”. Tinerele care-l însoțeau au susținut că ele au vrut să aducă un omagiu victimelor și că Beniamin Lup „a sponsorizat cu o boxă”. Neînduplecat, unul dintre tineri i-a cerut lui Beniamin Lup să plece. ”Ia mașina și cară-te. Corupția ucide. Ești politic, ești corupt. Nu vă mai suportă pământul (…) Mânjești tricolorul ăla. Să-ți fie rușine”.

Beniamin Lup a susținut că nu este ”cu niciun partid politic”, însă protestatarii i-au arătat că pe pagina sa de Facebook scrie ”Beniamin Lup politician”. La câteva minute, acesta și cele două tinere au plecat din Piața Operei, cei peste 4.000 de timișoreni continuând protestul.