Un post de radio din Arad a depus la CNA acte semnate de Codruț Marta, urmărit internațional. Poliția a preluat documentele. UPDATE
UPDATE 17.50 Reprezentanții CNA au anunțat că Poliția Capitalei a preluat documentele depuse la CNA de radioul deținut de Codruț Marta.
CNA susține că procura semnată de Codruț Marta nu a fost semnată pe 22 februarie 2013, ci că atunci s-a întrunit consiliul de Administrație al societății Glasul Aradului, în lipsa lui Marta. Procura era semnată pe 22 ianuarie 2012 și îl împuternicea pe Adrian Marta, fratele lui Codruț Marta, să îl reprezinte pe acesta. La acea dată, Marta se afla în România și nu era dat dispărut, nici urmărit penal.
Glasul Aradului, post de radio deținut în proporție de 50% de Codruț Marta, a solicitat cedarea licenței audiovizuale către SC Joy Media Enterprise SRL, firmă din Arad.
ȘTIREA INIȚIALĂ
Codruț Marta, fostul șef de cabinet al fostului președinte ANAF Sorin Blejnar și care a fost dat în urmărire internațională din 2012, a cerut CNA, prin împuternicire, cedarea unui post de radio pe care îl deține în Arad, către o altă societate. Marta a fost reprezentat de un împuternicit prin procură specială, care era semnată în data de 23 februarie 2013.
Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat, în ședința de joi, o solicitare primită de la societatea Glasul Aradului SRL de cedare a licenței audiovizuale a postului de radio Glasul Aradului către societatea Joi Media Enterprise SRL.
Potrivit documentelor depuse la CNA, asociații societății Glasul Aradului SRL sunt: Twenty Two Media SRL (50%) și Marta Codruț Alexandru (50%). Asociații Twenty Two Media SRL sunt: Roțiu Dan-Alex (52,4%) și Ivan Alexandru (47,6%).
Pe de altă parte, Maria Muntean este asociatul unic al societății Joi Media Enterprise SRL, care ar urma să preia postul de radio Glasul Aradului, dacă CNA va aproba acest lucru.
Totodată, la CNA a fost depusă o hotărâre din 23 ianuarie 2013 a adunării generale a asociaților societății Glasul Aradului SRL Arad, care dorește cedarea licenței pentru postul de radio. În document se spune că la respectiva adunare generală a asociaților au participat cei doi reprezentanți ai Twenty Two Media SRL, în timp ce Marta Codruț a fost reprezentat de Alexandru Codruț, printr-o procură specială, datată 23 februarie 2013. La dosarul depus la CNA, însă, nu a fost depusă procura specială.
Codruț Marta este dat în urmărire internațională din 2012.
„Cred că Interpolul ar jubila la această informație”, a spus Radu Călin Cristea, membru al CNA.
„El are regim de urmărire generală, trebuie să anunțăm niște foruri, niște organe”, a spus Laura Georgescu, președintele CNA. „Domnul Marta Codruț are un statut special în acest moment în România. Suntem obligați să respectăm legile țării pe teritoriul căreia ne desfășurăm activitatea”, a mai spus ea.
Până la momentul difuzării acestei știri, CNA nu a luat o decizie în acest caz. Discuțiile despre acest caz urmează să fie reluate în ședința de joi, după o pauză de circa o oră în care au intrat membrii Consiliului.
Poliția a fost sesizată pe 25 mai 2012 cu privire la dispariția în împrejurări suspecte a lui Codruț Alexandru Marta, fostul șef de cabinet al fostului președinte ANAF Sorin Blejnar, de către soția acestuia, Andreea Marta, care a precizat că ultima dată soțul ei a fost văzut pe 21 mai.
Ulterior, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), prin Direcția de Investigații Criminale – Serviciul Urmăriri, a dispus darea în urmărire internațională prin Interpol a lui Codruț Alexandru Marta.
Numele lui Codruț Marta a fost vehiculat în mai multe dosare de evaziune fiscală, fiind cercetat alături de fostul președinte ANAF Sorin Blejnar și de alte persoane cu funcții de conducere în autorități de control ale statului.
În legătură cu dispariția lui au fost audiate mai multe persoane, cunoscuți și apropiați ai acestuia, printre care și Elan Schwartzenberg și Sorin Blejnar.