Prima pagină » Știri » Un primar din județul Vrancea, condamnat la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

Un primar din județul Vrancea, condamnat la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

Un primar din județul Vrancea, condamnat la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese
Primarul orașului Mărășești, din județul Vrancea, a fost condamnat, joi, de Judecătoria Panciu pentru conflict de interese în formă continuată la un an și jumătate de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul orașului Mărășești, Valerică Dorel Chitic, a fost condamnat, joi, de magistrații Judecătoriei Panciu la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru infracțiunea de conflict de interese în formă continuată.

În plus, judecătorul a decis că timp de trei ani acesta nu mai poate fi ales în nicio funcție publică și nu are dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

De asemenea, primarul va fi obligat să presteze muncă în folosul comunității la o școală din județ sau chiar la primăria pe care o conduce.

În decizia Judecătoriei se arată că „(…) obligă inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile în cadrul Primăriei Mărășești, județul Vrancea, sau Școlii Generale Pufești, județul Vrancea, sens în care consilierul de probațiune, pe baza evaluării inițiale, urmează a decide în care din cele două entități din comunitate menționate urmează a se executa obligația și tipul de activitate”.

Procesul primarului din Mărășești a început în iunie 2017. Edilul a fost trimis în judecată după ce Agenția Națională de Integritate a descoperit faptul că în calitate de primar al orașului Mărășești a participat la luarea unor decizii în relația Primăriei cu o firmă la care primarul era acționar unic.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu în vederea verificării informațiilor, iar primarul a ajuns în fața judecătorilor.

Decizia de joi nu este definitivă, ea poate fi atacată în termen de 10 zile.

Foto: Facebook

Citește și