Un pui de girafă Rothschild, specie pe cale de dispariție, născut la o grădină zoologică din Viena

Publicat: 15 02. 2012, 10:26
Actualizat: 24 02. 2012, 21:36
Un pui de girafă Rothschild, specie pe cale de dispariție în lume, s-a născut la grădina zoologică Schönbrunn din Viena, a anunțat astăzi conducerea instituției, transmite AFP.

Un pui de girafă Rothschild, specie pe cale de dispariție în lume, s-a născut la grădina zoologică Schönbrunn din Viena, a anunțat astăzi conducerea instituției, transmite AFP. Micul Akasha a avut la naștere o înălțime de 1,90 metri și o greutate de 70 de kilograme și "a trecut cu bine peste prima lui noapte", a precizat grădina zoologică într-un comunicat. Mama lui Akasha, Carla, a fost fecundată la grădina zoologică din Dvur Kralové, Cehia, și a născut puiul după 15 luni de gestație.

Girafa Rothschild este una din cele mai amenințate specii de pe glob. Specia numără doar 500 de exemplare în libertate, care trăiesc în Africa orientală. Girafa Rothschild poate atinge o înălțime de 6 metri și o greutate de 1.900 de kilograme. Girafele din această specie trăiesc, în medie, 25 de ani.

Grădina zoologică din Schönbrunn este cea mai veche instituție de gen din Europa și găzduiește girafe din 1828.

Pe 23 august, la aceeași grădină zoologică s-a născut primul pui de urs panda uriaș conceput pe cale naturală în captivitate, în Europa.

Mai multe știri pe www.mediafax.roÂ