Un român și-a cumpărat o conservă. Când a văzut ce avea înăuntru a sunat la Protecția Consumatorului

Publicat: 18 09. 2014, 21:28
Actualizat: 18 09. 2014, 21:47

Compania Scandia Food a anunțat că în cadrul companiei există un pachet complet de reguli de igienă și bună practică, unele dintre cele mai stricte din România, iar toți angajații și furnizorii sunt instruiți pentru a lucra în baza lor.

„Referitor la situația de la Brașov, desfășurăm o investigație pentru a urmări traseul produsului de la materia primă până la conserva de pe masa consumatorului. Satisfacția clienților și consumatorilor e o preocupare continuă pentru Scandia Food și motivul pentru care investim constant în dezvoltarea de produse și servicii de înaltă calitate.Procesul de fabricație a produselor noastre este supus unor reguli stricte de calitate și siguranță alimentară ce respectă cerințele legale în vigoare, precum și standardele internaționale de management al calității și siguranței alimentului: International Food Standard și British Retail Consortium”, se arată într-un comunicat remis Mediafax.

„Pe întreg parcursul procesului tehnologic, materiile prime sunt trecute prin detectoare de metale și micro-cutere cu site de 1 milimetru pentru prevenirea riscurilor de contaminare cu elemente străine”, se mai precizează în comunicat.

Un bărbat din Brașov a reclamat că a găsit bucăți de tablă într-o conservă de pate de curcan cumpărată dintr-un hipermarket din oraș, inspectorii de la Protecția Consumatorilor făcând un control la unitatea respectivă, pe care au amendat-o cu 5.000 de lei.

Șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brașov, Sorin Susanu, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că instituția a fost sesizată, în urmă cu câteva zile, de un brașovean de 61 de ani care a reclamat că a găsit bucăți de tablă într-o conservă de pate de curcan pe care o cumpărase dintr-un hipermarket situat pe Calea București din Brașov.

„Este o situație inacceptabilă și extrem de periculoasă. Aceste bucăți sunt vizibile, dar dacă ar fi fost mai mici, puteau fi ingerate ușor de consumator și să ducă la grave probleme de sănătate”, a spus Susanu.
CJPC Brașov a făcut un control la hipermarketul respectiv de unde au fost ridicate aproximativ 40 de cutii din lotul în cauză, reprezentanții societății fiind amendați cu 5.000 de lei.
De asemenea, s-a dispus un control la producătorul pateului, o firmă din județul Sibiu, acesta riscând o amendă de până la 50.000 de lei, retragerea definitivă a lotului, precum și măsuri complementare.
Brașoveanul care a găsit bucățile de tablă în conserva de pate a spus că a cumpărat produsul pentru că se specifica pe etichetă că nu conține E-uri, coloranți sau arome artificiale.

„Am început să mănânc și supărarea a fost că am găsit aceste obiecte în pateu. Se putea întâmpla să înghit din tablă, dacă bucățile erau mai mici”, a spus bărbatul.