Un soldat american a aplicat metoda simulării înecului fiicei sale pentru că nu știa alfabetul

Publicat: 16 02. 2012, 10:09
Actualizat: 20 02. 2012, 16:58
Un soldat american de 27 de ani a fost acuzat că a supus-o pe fetița sa în vârstă de patru ani la o metodă de interogatoriu rezervată suspecților de terorism, întrucât aceasta nu reușea să recite lecția, a anunțat luni poliția din statul Washington.

Un soldat american de 27 de ani a fost acuzat că a supus-o pefetița sa în vârstă de patru ani la o metodă de interogatoriurezervată suspecților de terorism, întrucât aceasta nu reușea sărecite lecția, a anunțat luni poliția din statul Washington. Fetițanu a reușit să recite alfabetul, pe care tocmai îl învățase.Într-un acces de furie și sub influența alcoolului, tatăl său,Joshua Tabor, împreună cu prietena sa au dus-o la chiuveta dinbucătărie și au băgat-o cu capul în apă de mai multe ori, simulândînecul, a explicat Todd Stancil, comandantul poliției din orașulYelm.

Această metodă, considerată tortură, numită „waterboarding” sau”simularea înecului”, a fost folosită în timpul administrațieipreședintelui George W. Bush în cadrul interogării persoanelorsuspectate de terorism.

Joshua Tabor a fost arestat și inculpat pentru lovituri și rănivoluntare. În cadrul mărturiei sale, el a precizat că, în opinialui, „simularea înecului” este o „pedeapsă întru totul potrivită”,potrivit oficialului.

Stancil a explicat că fetița a fost plasată temporar în grijaunei alte familii.

Mediafax