Un tânăr a leșinat după ce s-a electrocutat accidental pe un stâlp de înaltă tensiune

Publicat: 18 11. 2013, 19:02
Actualizat: 30 09. 2018, 04:27

Un tânăr de 24 de ani, din județul Bacău, a leșinat pe un stâlp de înaltă tensiune, după ce s-a electrocutat accidental în timp ce făcea lucrări de întreținere la 25 de metri de sol, băcăuanul fiind salvat de către pompieri cu ajutorul unei autoscări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău, bărbatul efectua lucrări de întreținere la un stâlp de înaltă tensiune când, la un moment dat, s-a electrocutat pe o mână și pe piept, rămânând imobilizat în centura de siguranță, la o înălțime de aproximativ 25 de metri de sol.

Alertate prin intermediul numărului de urgență 112, autoritățile au trimis în zona accidentului două autospeciale de pompieri și o mașină de ambulanță pentru salvarea băcăuanului care leșinase în vârful stâlpului.

„Echipajele de pompieri deplasate la intervenție l-au găsit pe bărbatul de 24 de ani în stare de lipotimie și cu arsuri electrice de gradele I și II pe aproximativ 10 la sută din suprafața corpului, pe antebrațul stâng și torace. Tânărul a fost coborât cu ajutorul unei autospeciale de salvare de la înălțime”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Preluat de o ambulanță, bărbatul a fost transportat și internat în Secția Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău.