Tinerii cheamă mai apoi poliția, însă, pentru că de cele mai multe ori hoții de buzunare sunt minori, autoritățile nu au ce să le facă, relatează corespondetul MEDIAFAX.
În ultima vreme, în Iași au fost sesizate din ce în ce mai multe infracțiuni comise în mijloacele de transport în comun. Din ce în ce mai multe cazuri de furturi sunt semnalate și la poliție și pe rețelele de socializare, ba chiar și la prefectură. Situația i-a atras atenția și unui tânăr de 22 de ani din Iași care a decis că e momentul să încerce să rezolve problema.
Alături de câțiva prieteni și oameni pe care i-a mobilizat pe rețelele de socializare, tânărul, care vrea să rămână anonim, a decis să meargă cu mijloacele de transport în comun și să îi dea jos pe hoții de buzunare. El spune că cei mai mulți hoți sunt minori și că deja se știe care sunt zonele în care acționează.
„Toți spuneau, dar nimeni nu făcea nimic și m-am gândit ca eu, un cetățean, să creez un grup de reacție prin care să limităm acești mici infractori și, eventual, să-i determinăm să nu mai fure. Ne urcăm în fiecare autobuz, tramvai și ne plimbăm, în zona Copou, Tudor Vladimirescu. Oamenii se tem de ei”, a explicat tânărul.
Multe din acțiunile tinerilor sunt filmate, în ideea de a-i încuraja și pe alții să îi ajute. De cele mai multe ori, după ce găsesc în mijloacele de transoport în comun unul dintre cei pe care îl recunosc ca făcând parte din grupul hoților, chemă și poliția. Cei mai mulți sunt însă minori, iar autoritățile nu au ce să le facă.
Politiștii din departamentul de prevenire din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Iași au reînceput și ei campaniile de prevenire și conștientizare. Polițistii ieșeni au stat vineri în cele mai aglomerate stații din Iași pentru a le explica cetățenilor cum să aibă grijă de bunurile lor.