Un tei bătrân din Piața Unirii din Iași s-a prăbușit ziua, în amiaza mare. Un bărbat a scăpat nevătămat în mod miraculos / Momentul a fost filmat

Publicat: 29 08. 2024, 14:52
Actualizat: 29 08. 2024, 14:55

This browser does not support the video element.

O furtună puternică au făcut ravagii la Iași, marți 27 august. Un tei bătrân din Piața Unirii a fost smuls din rădăcini și era cât pe ce să see prăbușească peste un trecător.  

O furtună puternică ce s-a abătut asupra Iașiului a făcut probleme cetățenilor, care au apelat la 112 pentru a sesiza mai multe incidente cauzate de vremea dezlănțuită.

În Piața Unirii din centrul orașului, un tei bătrân a fost doborât de vânt, iar arborele era să se prăbușească peste un cetățean, cauzând o adevărată tragedie.

La momentul incidentului, un trecător, aflat în zonă, a evitat la milimetru să fie strivit de arborele smuls din rădăcini.

Chiar dacă nu au existat victime, acest incident a stârnit îngrijorări cu privire la siguranța copacilor bătrâni din oraș, mai ales în contextul fenomenelor meteorologice extreme care au devenit tot mai frecvente.

Furtună la Iași. Zeci de copaci au fost rupți

Furtuna violentă a panicat cetățenii din Iaș, care au apelat la 112 pentru a semnala problemele cauzate de vremea extremă. Vijelia puternică a smuls un acoperiș, a rupt crengi și copaci, iar ploile torențiale au provocat inundații pe mai multe străzi și pasaje din oraș.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași a raportat că marți seara au fost primite aproape 50 de apeluri din partea cetățenilor.

„În această seară, în contextul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, aferente avertizării de cod galben de vijelii, precipitaţii cuprinse între 15 – 25 litri pe metrul pătrat, descărcări electrice şi grindină, la ISU Iaşi au fost înregistrate, până în acest moment, 47 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112. Pompierii ieşeni au intervenit la degajarea unui acoperiş prăbuşit, evacuarea apei dintr-o locuinţă, degajare de copaci căzuţi pe autoturisme, respectiv pe partea carosabilă”, a transmis ISU Iaşi.

FOTO/VIDEO: BZI

CITEȘTE ȘI:

Avertizare de FURTUNI puternice în mai multe județe din nordul țării. Cluj-Napoca a fost inundat, iar județul Bistrița-Năsăud a fost lovit de grindină

Cod galben de INUNDAȚII în Ardeal, Banat și Moldova

Cele 3 lucruri pe care să NU le faci, dacă te surprinde furtuna pe munte. Pot face diferența între viață și moarte