Un TIR încărcat cu azotat de amoniu a ajuns într-un șanț după ce ar fi derapat

Publicat: 17 01. 2013, 09:55
Actualizat: 03 02. 2019, 16:34

Un TIR încărcat cu azotat de amoniu a ajuns într-un șanț, joi dimineață, după ce, cel mai probabil, a derapat pe DN 14 B, la intrarea în orașul Blaj, județul Alba, iar traficul în zonă a fost închis, reprezentanții ISU spunând că nu există riscul unei explozii întrucât încărcătura este intactă.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Alba, Luminița Prodan, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că un TIR încărcat cu azotat de amoniu a ajuns într-un șanț pe DN 14 B, la intrare în orașul Blaj, după ce, cel mai probabil, a derapat într-o curbă.

Prodan a spus că TIR-ul este încărcat cu azotat de amoniu, iar o parte a autovehiculului este înclinată.

La rândul său purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, Alina Bălaș, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că TIR-ul implicat în accident este încărcat cu saci de azotat de amoniu, iar în urma impactului rezervorul autotrenului s-a spart, însă nu există riscul unei explozii.

„Nu există riscul unei explozii deoarece încărcătura nu a intrat în contact cu motorina scursă din rezervor. Încărcătura nu s-a răsturnat și este intactă. Am dispus izolarea zonei preventiv, iar la fața locului au fost mobilizate echipaje de pompieri cu autospeciale”, a mai spus Bălaș.

Bălaș a spus că circulația pe DN 14 B a fost închisă, iar zona este asigurată.

Potrivit sursei citate în apropierea zonei în care s-a produs accidentul sunt mai multe case, însă nu există un pericol iminent pentru localnici astfel încât aceștia să fie evacuați.