Un turist american, atacat de urs în zona Pietrele lui Solomon

Publicat: 29 10. 2016, 21:08
Actualizat: 03 04. 2019, 07:04

„Un cetățean american în varstă de 20 ani a fost atacat de un urs în imediata apropiere a municipiului, într-o zona frecventată de turiști. Ne-am deplasat cu un echipaj SMURD pentru acordarea primului ajutor. În urma evenimentului a rezultat o plagă mușcată de 3 centimetri la nivelul antebrațului stâng. Bărbatul este conștient, a fost transportat la spital și este în afara pericolului”, a spus pentru MEDIAFAX Ciprian Sfrejea, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov.

Imediat după incident, jandarmii, împreună cu polițiștii și reprezentanți ai Regiei Pădurilor Kronstadt s-au deplasat la Pietrele Solomon pentru a duce turiștii la adăpost.

„Jandarmii din cadrul Inspectoratului continuă să patruleze în zona Pietrelor Solomon alături de politiști, iar jandarmii montani patrulează în zonele mai puțin accesibile pentru informarea turiștilor, cu ATV-uri, în cazul în care sunt turiști rătăciți ca să îi aducă în zona sigură. Dar și pentru a verifica dacă animalul mai este în zonă”, a declarat Ciprian Aldea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi pentru MEDIAFAX.

Autoritățile amintesc că nu este primul incident de acest fel din județul Brașov și că, în general, ele au loc din cauza că turiștii de avântă în zonele împădurite singuri sau câte doi.

„Tragem un semnal de alarmă și îi sfătuim să fie foarte atenți, să facă zgomot, să țină cont de indicatoare și să fie conștienți că astfel de zone sunt frecventate de animale”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU.

Autoritățile recomandă turiștilor să nu părăsească traseele marcate.