Una dintre cele mai cunoscute figuri din România va administra TVR după intrarea în insolvență

Publicat: 08 03. 2016, 11:53

Remus Borza a avut săptămâna trecută întâlniri cu președintele Senatului și al Camerei Deputaților și deja are acceptul tuturor formațiunilor politice mari din Parlament, PSD, PNL, ALDE și UDMR, pentru a fi propus drept administrator judiciar al TVR, scrie reportervirtual.ro.

Pentru ca TVR să poată intra în insolvență, este nevoie de o modificare a legii, și de un nou Consiliu de Administrație care să ceară insolvența. Potrivit ultimelor declarații ale liderilor politici, se lucrează deja la asta. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a întocmit deja o propunere în acest sens.

„Această propunere am redactat-o, o s-o prezint astăzi (ieri n.red.) în Parlament colegilor din grupurile parlamentare. Propunerea e foarte simplă, se referă la două aspecte. Introducerea unui articol suplimentar care să poată permite consiliului de administrație al TVR să ceară intrarea în insolvență și o modificare suplimentară – pe perioada insolvenței Consiliul de Administrație va trebui să se rezume numai la supravegherea politicii editoriale. Administratorul judiciar este cel care face conducerea economică a societății pe perioada de insolvență”, a spus Tăriceanu, citat de Mediafax.