Una dintre cele mai mari fraude cu carduri de credit false descoperire vreodată în SUA. O parte din bani au ajuns și în România

Publicat: 05 02. 2013, 20:15
Actualizat: 06 02. 2016, 01:29

O rețea infracțională internațională a orchestrat o fraudă de peste 200 milioane dolari cu carduri de credit false în SUA, una din cele mai mari descoperite de Departamentul de Justiție, fiind trimiși bani în Pakistan, India, Emiratele Arabe Unite, China, Japonia, Canada, dar și în România.

Departamentul de Justiție a pus marți sub acuzare 18 persoane, la un tribunal federal din Newark, statul New Jersey. Liderii rețelei erau Babar Qureshi și Muhammad Shafiq. Autoritățile nu au furnizat informații personale despre aceștia, transmite Bloomberg.

Inculpații au creat mii de identități false și profiluri de creditare și au contractat împrumuturi mari pe care nu le-au mai rambursat.

Sume de ordinul milioanelor de dolari au fost trimise în Pakistan, India, Emiratele Arabe Unite, China, Japonia, Canada și România, potrivit datelor FBI.

„Banii au fost folosiți la cumpărarea de mașini de lux, aparatură electronică, tratamente spa, haine de lux și aur de milioane de dolari”, se arată în documentele FBI.

Rețeaua se folosea și de afaceri legitime precum magazine de bijuterii deținute de patru dintre inculpați, pentru realizarea de tranzacții.