Șeful Serviciului Zoo al Grădinii Zoologice de la Bucov, Gheorghe Raicu, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că reprezentanții instituției au purtat mai multe discuții pentru preluarea unor animale de la Circul Globus.
„Am fost la Circul Globus după accident, am discutat referitor la relocarea animalelor, am zis că suntem dispuși să îi ajutăm să reloce din animale în funcție și de spațiile pe care le avem. În ultima perioadă, am înțeles că exclusivitate la relocarea animalelor o are Vier Pfoten, am luat legătura și cu dânșii și așteptăm un răspuns. În momentul în care am vorbit au zis că așteaptă să se amelioreze condițiile de mediu și atunci puntem discuta despre relocări”, a afirmat Raicu.
Potrivit acestuia, Grădina Zoologică de la Bucov este interesată să preia lei, tigrii sau cămile.
„Am intenționa să aducem leii, avem un spațiu foarte mare, deținem un adăpost de aproape 3.000 de metri pătrați și am avea posibilitatea să-i aducem. Ne-ar interesa tigrii, albi că siberian și bengalez avem. Cămile. Deținem spații de cămile și de tot felul de rumegătoare. Avem spații pentru rumegătoare. Acum este și în funcție de ce animale dețin dânșii. Nu avem o listă pusă la dispoziție”, a adăugat Gheorghe Raicu.
Angajaților Grădinei Zoologice de la Bucov ideea li se pare bună: „Ar trezi interes din partea vizitatorilor și din partea noastră. Avem spațiu, avem mâncare, nu ar fi o problemă”, a declarat unul dintre angajați, Paraschiv Înjunghiatu.
La ora actuală, la Grădina Zoologică de la Bucov sunt 460 de animale din 60 de specii.
În trecut, aici au ajuns și leii și urșii ținuți în captivitate de Nuțu Cămătaru.
În ianuarie, 11 animale ale Circului Globus au murit într-un incendiu. Ulterior, Consiliul General al Municipiului București a decis să elimine din spectacolele Circului Globus dresura de animale, din cauza relelor tratamente aplicate acestora în perioada în care sunt dresate.
Animalele aflate în responsabilitatea Circului Globus urmează să fie relocate, în baza unui protocol încheiat între PMB și Fundația Vier Pfoten. Felinele mari ar urma să ajungă în rezervații din Africa, iar restul animalelor în diverse alte rezervații naturale sau în sanctuare pentru speciile protejate.