Unde ar putea fi construit noul Spital Metropolitan din Capitală
Informația apare într-un proiect de hotărâre a Municipalității ce va fi discutat în următoarea ședință a Consiliului General a Municipiului București (CGMB), în 19 iulie.
Astfel, prin această decizie se dorește ca Guvernul să aprobe trecerea terenului, amplasat în Șoseaua Pipera numerele 63-65, din domeniul public al statului și administrarea Televiziunii Române în domeniul public al Municipiului București și administrarea CGMB.
„Municipiul București are ca obiectiv de investiție execuția unui Spital Metropolitan, conform standardelor europene, cu aproximativ 2.000 de paturi. Realizarea acestui spital metropolitan va avea avantajul că va fi construit de la zero și toate secțiile care vor fi cuprinse în realizarea obiectivului vor respecta normele legale, astfel rezultând calitatea actului medical foarte ridicată, iar aparatura achiziționată va fi la standarde ridicate de ultimă generație”, conform documentelorPprimăriei.
În luna martie, primarul general, Gabriela Firea, anunța că municipalitatea va investi 300 de milioane de euro în Spitalul Metropolitan.
„Am prevăzut sumele necesare pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru construirea unui spital metropolitan ultramodern, conform standardelor europene, cu aproximativ 2.000 de paturi, investiție care se va situa în jurul valorii de 300 milioane de euro. Avantajul unui spital construit de la zero este că toate circuitele medicale pot fi configurate cu respectarea strictă a normelor legale, ceea ce atrage după sine o calitate ridicată a actului medical. Vreau să vă spun că avem secții în spitalele actuale ale municipalității care sunt foarte aglomerate și este nevoie de construirea unui spital metropolitan ultramodern îndeosebi pentru următoarele specialități și secții: oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală, mari arși”, declara Firea.