Prima pagină » Știri » Unde vor fi mutate familiile din clădirile cu risc seismic

Unde vor fi mutate familiile din clădirile cu risc seismic

Cele mai importante știri ale momentului

Primăria Capitalei a finalizat amenajarea a 86 de apartamente aflate în cele două blocuri gemene din Piața Națiunilor Unite, unde se vor muta 86 de familii care locuiesc în clădirile încadrate la risc seismic și care vor intra în reabilitare. Primele 22 de familiii se vor muta săptămâna viitoare.

După aproximativ șase luni de lucrări de amenajare, 86 de apartamente din blocurile gemene aflate în Piața Națiunilor Unite din București sunt aproape finalizate, iar săptămâna viitoate se vor muta aici primele 22 de familii.

Blocurile gemene au trecut recent din administrarea Administrației Fondului Imobiliar în cea a Companiei Municipale Consolidări.

„Aceste apartamente sunt de necesitate pentru proprietarii care se vor muta din clădirle care intră în consolidare. Primii proprietari sunt cei de pe strada Biserica Enei 14, urmând cei de la Spătarului 36 și cei de la Știrbei Vodă 16. În ceea ce privește relocarea celor din Biserica Enei, aceasta va începe săptămâna viitoare, când se vor muta 22 de familii. Costurile sunt suportate de Primăria Capitalei, iar apartamentele pe care le-am găsit aici erau într-o stare deplorabilă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marius Coajă, consilier al primarului general și coordonatorul Companiei Consolidări.

Potrivit lui Coajă, reabilitarea apartamentelor a constat în zugravrală, tâmplărie, intervenții la balcoane, la instalațiile electrice și sanitare.

„Costurile sunt undeva între 2 și 3 milioane de lei. Chiria celor care vor locui aici este modică, de 200 de lei, plus utilitățile. Noi estimăm că aceste consolidări vor dura între un an jumătate și doi ani jumătate. Sunt familii care sunt exceptate prin lege să plătească consolidările, pentru că au un venit mic. De asmenea, sunt familii care plătesc 50%, iar cei cu venituri mai mari platesc 100% pe o perioadă de 25 de ani, în rate fără dobândă”, mai susține Marius Coajă.

Potrivit primarului general, Gabriela Firea, în bugetul Municipalității din acest an a fost alocată suma de 10 milioane de euro, pentru consolidarea clădrilor cu risc seismic.

În Capitală există 174 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic și care prezintă pericol public, și 173 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, fără a reprezenta pericol public. Alte 330 de clădiri din București sunt încadrate în clasa a II-a de risc seismic, iar 95 sunt încadrate în clasa a III-a, în timp ce șase imobile sunt în clasa a IV-a de risc seismic.

Citește și