Unsprezece copii de la o școală din Pitești au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

Publicat: 06 03. 2016, 10:30
Actualizat: 06 03. 2016, 10:36

Cei 11 copii au ajuns la spitalele din Argeș acuzând aceleași simptome, respectiv stare generală de rău, cefalee, febră, vărsături și scaune diareice.

„Sunt 11 copii internați la spitale din județ. Zece au fost internați în cursul nopții la Spitalul de Pediatrie din Pitești, iar un altul pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Argeș. Toți au ajuns la spitale cu toxiinfecție alimentară. Probabil numărul lor nu va rămâne acesta. Copiii provin de la aceeași școală din oraș. Acum suntem la spital, adunăm date de la părinți pentru a stabili ce aliment comun au mâncat. Se pare că joi, la after-school, ar fi mâncat împreună”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Sorina Honțaru, directorul Direcției de Sănătate Publică Argeș.

La rândul său, prefectul județului Argeș, Cristian Soare, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că echipe miste ale DSV și DSP ridică probe de alimente de la Școla nr. 16, din cartierul piteștean Banat.

„Copiii, 11 la număr, au ajuns la spitale cu toxiinfecție alimentară. Ei au mâncat, joi, la after-school, brânză cu mămăligă și pulpe de pui. Ancheta care este în plină desfășurare va stabili care este cauza pentru care copiii s-au îmbolnăvit”, a spus prefectul.

Pentru meniul servit la școala nr 16 din Pitești un elev plătește 10 lei pe zi.