Prima pagină » Știri » Unul din evadații de la secția 19 de Poliție, arestat într-un caz celebru

Unul din evadații de la secția 19 de Poliție, arestat într-un caz celebru

Unul din evadații de la secția 19 de Poliție, arestat într-un caz celebru
Unul din evadații de la secția 19 de Poliție, arestat într-un caz celebru

Tulli Marius Renato, care a evadat alături de Costel Grosu pe 6 martie din arestul Secției 19 Poliție și care a fost prins la patru zile după, a fost adus, luni, la Pitești, unde este anchetat că a luat parte la jaful săvârșit în vara anului 2011, pe Autostrada București-Pitești. Marți, magistrații Judecătoriei Pitești au decis ca bărbatul să fie arestat pentru o perioadă de 30 de zile.

„Inculpatul a fost transferat din arestul Poliției Capitalei în arestul IPJ Argeș, luni. Marți, acesta a fost prezentat magistraților Judecătoriei Pitești care au decis să emită mandat pentru 30 de zile pe numele acestuia. Este posibil ca miercuri să fie transferat din nou la București. De această dată, inculpatul care a evadat după care a fost prins și adus în Argeș a fost audiat într-un alt dosar în care este acuzat de complicitate la tâlhărie calificată. În același dosar, un bărbat a fost condamnat și un altul se află în arest preventiv din ianuarie 2016”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marius Ștefan, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Pe 9 august 2011, Tulli Marius Renato, împreună cu alți bărbați, ar fi oprit în trafic, pe A1, un autoturism în care se aflau două persoane și prin amenințare cu un pistol le-ar fi deposedat pe acestea de trei genți în care se aflau 22 de kilograme de bijuterii din aur, în valoare aproximativă de 600.000 de euro și două telefoane mobile. Autoturismul aparținea unei firme de bijuterii a unui cetățean turc și transporta aurul pentru o expoziție organizată la Sibiu.

„Bărbatul este cercetat pentru complicitate la tâlhărie calificată, faptă săvârșită în data de 9 august 2011, pe Autostrada A1 București-Pitești, km 83, atunci, când au fost sustrase, prin exercitarea de violențe, circa 22 de kilograme de bijuterii din aur. (…) Tulli nu a dat declarații. A ales să se prevaleze de dreptul la tăcere. În momentul de față este arestat preventiv într-o cauză instrumentată de DIICOT, are condamnări și pentru înșelăciune, pentru trafic de droguri, precum și pentru alte fapte. Dintre cei trei inculpați în acest caz, Rustem a spus evaziv ce s-ar fi întâmplat cu bijuteriile însă varianta susținută de către acesta nu a putut fi confirmată prin probe administrare ulterior în cauză. El a spus că ar fi fost predate în municipiul București unor persoane, ar fi fost topite și mai departe revândute pe piața neagră. Din declarația inculpatului Rustem bijuteriile au ajuns în București, iar probele administrare de noi susțin acest fapt. Locul unde au ajuns și persoana căreia i-au fost predate nu le-am putut stabili până acum. A fost audiat și celălalt complice în cursul anului 2015. A fost de asemenea arestat preventiv pentru fapte săvârșite pe teritoriul României. Ulterior, după ce a fost pus în libertate, a părăsit teritoriul României. Nu putem preciza că inculpații ar fi avut complici și în străinătate. Probabil dacă au părăsit teritoriul țării a fost pentru a îngreuna identificarea lor”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Citește și