Unul din patru supravieţuitori ai coronavirusului au o cădere semnificativă de păr, din cauza stresului temporar provocat de COVID-19: ,,Cred că momentul este într-adevăr crucial’’
Un sondaj arată faptul că una din patru persoane care au supravițuit virusului s-au confruntat cu pierderea semnificativă a părului, potrivit The Sun. O supraviețuitoare care a luptat cu virusul în luna martie spune că se teme de faptul că, la un moment dat, ar putea deveni cheală și, astfel, ar fi obligată să poarte perucă, după ce mai bine de jumătate din păr i-a căzut.
Problema căderii părului, des întâlnită la cei care au avut coronavirus
Grace Dudley, o tânără din Essex, povestește că s-a trezit cu o mulțime de păr pe pernă, fiind nevoită să își radă părul. Cu această problemă s-au confruntat și alte persoane, care au ales să împărtășească experiența neplăcută în mediul online.
Rezultatele unui sondaj online, realizat asupra 1.500 de supraviețuitori ai virusului, arată că 27% dintre persoane s-au confruntat cu pierderi ale podoabei capilare.
Căderea părului nu este doar o problemă a scalpului, ci și a spâncenelor
Această afecțiune este cunoscută sub numele de ’’effluvium telogen’’ și se referă la pierderea temporară a părului.
Medicii spun că în această situație se află, de obicei, persoanele care traversează o perioadă dificilă, stresantă. Cazurile severe ale acestei afecțiuni se vor vedea nu doar la nivelul scalpului, ci și la cel al sprâncenelor.
Pacienții sunt adesea diagnosticați cu effluvium telogen, în urma unei boli grave, o pierdere mare în greutate sau chiar o febră severă.
Supraviețuitorii COVID-19 se confruntă tot mai des cu pierderi semnificative ale părului
,,Vedem pacienți care au fost purtători ai virusului în urmă cu două-trei luni și acum se confruntă cu pierderea părului. Cred că momentul este într-adevăr crucial’’, a mărturisit un medic dermatolog, Shilpi Khetarpal.
,,Effluvium telogen nu este un simptom al COVID-19, ci – mai degrabă – o consecință a infecției cu virusul’’, a adăugat acesta.
Experții indică faptul că psihoza, oboseala, pierderea vederii și problemele de mobilitate se numără printre condițiile care au fost identificate la persoanele infectate anterior cu virusul.
,,Poate provoca anxietate, dar nu este cauzată de aceasta’’
Fondatoarea Long Covid Support Group, Claire Hastie, avertizează că medicii de familie au diagnosticat greșit pacienții, spunându-le că suferă de anxietate și nu de COVID-19. ,,Poate provoca anxietate, dar nu este cauzată de aceasta’’, transmite Claire Hastie.
Aceasta spune că cifrele din aplicația de urmărire a simptomelor King’s College London au arătat că între 200.000 și 500.000 de persoane din Marea Britanie trăiesc în prezent cu efectele pe termen lung ale COVID-19.