Unul dintre cei mai mari FALSIFICATORI de bani din Europa, arestat la Napoli. Ce sumă a găsit poliția în locuința acestuia

Publicat: 19 08. 2024, 18:38
Actualizat: 19 08. 2024, 18:41

Unul dintre cei mai pricepuți falsificatori de bancnote, de pe teritoriul Europei, a fost arestat la Napoli, la data de 14 august, a anunțat luni Europol, potrivit Reuters. Acesta e suspectat că a imprimat bani falși în valoare de 11 milioane de euro. 

Un falsificator de bancnote, suspectat că a imprimat banii falși în valoare de 11 milioane de euro, a fost prins, săptămâna trecută la Napoli.

Potrivit Europol, infractorul, al cărui nume a rămas anonim, a vândut deja bancnote euro false în valoare de 8 milioane de euro în mai multe țări din Europa.

Sursa citată a precizat de asemenea că poliția a confiscat bancnote false în valoare de aproape 3 milioane de euro în timpul percheziției efectuate la atelierul din Napoli al bărbatului.

„În plus, se crede că falsificatorul arestat este responsabil de peste 27% din toate bancnotele euro false descoperite și scoase din circulație doar în 2023”, a mai precizat Europol, într-un comunicat.

Europol, care are sediul la Haga, a precizat că și poliția franceză a fost implicată în arestare deoarece multe din bancnotele false imprimate de bărbat au ajuns să circule în Franța.

FOTO: Europol/FB