Unul dintre cele mai consumate alimente din România se scumpește de la o săptămână la alta. În curând, ar putea ajunge o delicatesă
Reducerea importurilor ca urmare a crizei contaminării cu insecticidul fipronil și sezonul rece care reduce semnificativ producția în gospodăriile populației determină o creștere a prețurilor la ouăle provenite din ferme cu 4-5% pe săptămână, o creștere uluitoare pentru consumatori, care se obișnuiseră în ultimii doi ani ca prețurile să scadă.
Ministrul Agriculturii susține însă că nu e firesc ca un ou achiziționat cu 50 bani la poarta ferÂmei să ajungă pe raft la un preț dublu. Totuși, dacă în primăvară un ou era vândut cu la poarta fermei cu 0,18-0,23 lei, acum același ou este cumÂpăÂrat de retaileri la un preț dublu de 0,36-0,50 lei, ceea ce face ca la raft oul să ajungă la peste 1 leu bucata.
CITEȘTE CONTINUAREA PE ZIARUL FINANCIAR