Unul dintre cele mai consumate alimente din România se scumpește de la o săptămână la alta. În curând, ar putea ajunge o delicatesă

Publicat: 21 11. 2017, 15:19
Actualizat: 23 10. 2018, 06:03

Reducerea importurilor ca urmare a crizei contaminării cu insecticidul fipronil și sezonul rece care reduce semnificativ producția în gospodăriile populației determină o creștere a prețurilor la ouăle provenite din ferme cu 4-5% pe săptămână, o creștere uluitoare pentru consumatori, care se obișnuiseră în ultimii doi ani ca prețurile să scadă.

Ministrul Agriculturii susține însă că nu e firesc ca un ou achiziționat cu 50 bani la poarta fer­mei să ajungă pe raft la un preț dublu. Totuși, dacă în primăvară un ou era vândut cu la poarta fermei cu 0,18-0,23 lei, acum același ou este cum­pă­rat de retaileri la un preț dublu de 0,36-0,50 lei, ceea ce face ca la raft oul să ajungă la peste 1 leu bucata.

CITEȘTE CONTINUAREA PE ZIARUL FINANCIAR