Unul dintre copiii care au murit la „Marie Curie” consumase tipul de brânză în care a fost depistată E.Coli

Unul dintre copiii care au murit la Marie Curie consumase tipul de brânză în care a fost depistată E.Coli
Publicat: 29/02/2016, 20:33

„Am aflat de la omologul meu de la Direcția Sanitară Veterinară că rezultatele parțiale au ieșit pozitive pentru E.Coli, la brânza dulce vrac. Noi avem îîn anchetele epidemiologice doi copii care au declarat că au mâncat acest tip de brânză. Vom continua cu anchetele epidemiologice și, de asemenea, cu recoltarea de probe de la firma respectivă, din toate produsele lactate. Din ancheta epidemiologică făcută reiese că unul dintre copiii care au murit au consumat acest tip de brânză. Îi vom întreba și pe ceilalți părinți dacă au consumat ei sau copiii lor acest produs. „, a declarat Sorina Honțaru, directorul Direcției de Sănătate Publică Argeș.

Bacteria Escherichia Coli a fost descoperită în produse lactate din județul Argeș, mai exact în brânza de vacă produsă de firma „Lactate Brădet”, a declarat luni pentru MEDIAFAX ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Bacteria E. Coli O26, care a fost cauza îmbolnăvirii bebelușilor din Argeș, a fost descoperită în produse lactate ale firmei „Lactate Brădet” din Curtea de Argeș, potrivit ministrului Irimescu.

„Este vorba despre brânză proaspătă de vaci, 25 de kilograme. Lotul nu a mai fost găsit, între timp s-a stopat activitatea. Este vorba de Lactate Brădet din Curtea de Argeș. De asemenea, s-a mai găsit în carne de pasăre recoltată din frigiderul unei familii din Bacău, era o pasăre din gospodăria personală”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Irimescu.

De asemenea, Autoritatea Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis într-un comunicat de presă remis luni MEDIAFAX că, în 25 februarie, echipe mixte, alcătuite din inspectori DSVSA și DSP din județele Argeș și Dolj au demarat acțiunea de prelevare de probe, care au fost transmise spre analizare către Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară (IISPV).

Potrivit rezultatelor anchetei, dintre cele 194 de eșantioane analizate până la această dată, a fost depistată prezența Escherichia Coli, serogrupul O 26, la o probă de pui (spate cu gât) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele (aparținător) implicate în ancheta Ministerului Sănătății. Carnea provenea de la păsări din gospodăria persoanei respective (județul Băcău).

De asemenea, bacteria a mai fost descoperită în probe prelevate dintr-un lot de 25 de kg brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din județul Argeș („Lactate Brădet”).

„În urma confirmării prezenței bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unității, pentru verificări. Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în data 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare. Măsurile dispuse au fost următoarele: sistarea activității în secția de brânzeturi unde a fost realizată brânza proaspată analizată, până la elucidarea situației; efectuarea dezinfecției în această sectie a spațiilor, utilajelor, ustensilelor și suprafețelor de lucru; dezinfecția va fi urmată de recoltarea de teste de sanitație care să ateste eficiența igienizarii; personalul angajat al fabricii va fi examinat din punct de vedere coprobacteriologic, într-un laborator de specialitate; recoltarea de probe de lapte de la cele două ferme în momentul recepției în fabrică, pentru examen bacteriologic și probe de apă, provenite de la intrarea și ieșirea din unitate”, se arată în comunicatul ANSVSA.

În acest moment, la Spitalul „Marie Curie” din Capitală mai sunt internați cinci copii, cu sindrom hemolitic-uremic, cauzat de E.Coli.

Dintre aceștia, unul se află în stare gravă la terapie intensivă, după ce au apărut complicații neurologice, care sunt „departe de a fi stopate”, a declarat pentru MEDIAFAX, luni dimineață, dr. Mihaela Bălgrădean, șefa secției de Nefrologie de la Spitalul „Marie Curie”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Se schimbă buletinele. Anunțul făcut de MAI. Se întâmplă din 9 septembrie
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
De ce pisicile zgârie mobila din casă?