Unul dintre suspecții în cazul jafului de la Lidl, fost șef de magazin, demis pentru delapidare

Unul dintre suspecții în cazul jafului de la Lidl, fost șef de magazin, demis pentru delapidare
Unul dintre suspecții în cazul jafului de la supermarketul din Capitală, care ar fi pus la cale spargerea, fusese șef de magazin la Lidl, fiind dat afară după ce în decembrie 2012 ar fi fost cercetat pentru o delapidare de 50.000 de euro, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei.
Publicat: 01/03/2013, 11:33
Actualizat: 03/07/2013, 16:57

Unul dintre suspecții în cazul jafului de la supermarketul din Capitală, care ar fi pus la cale spargerea, fusese șef de magazin la Lidl, fiind dat afară după ce în decembrie 2012 ar fi fost cercetat pentru o delapidare de 50.000 de euro, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei.

Potrivit surselor citate, Paul Drăghici, în vârstă de 28 de ani, a fost inclus în cercul de suspecți după ce, în cursul anchetei, s-a stabilit că acesta este un fost șef de magazin care în timp ce lucra la supermarketul Lidl Fizicienilor a făcut obiectul unui dosar instrumentat de polițiștii Secției 13, cu privire la o delapidare evaluată la 50.000 de euro.

Anchetatorii au stabilit că Paul Drăghici a apelat pentru jaful de la supermaketul Lidl la doi prieteni din copilărie, Alexandra Gavrilă, în vârstă de 25 de ani, care locuiește pe strada Turnu Măgurele, chiar vizavi de supermaketul atacat, și Mustafa Genghil, de 21 de ani, domiciliat în Constanța.

Cei doi bărbați au locuit timp de patru zile în locuința Alexandrei Gavrilă și au supravegheat în amănunt activitatea supermarketului Lidl de pe strada Turnu Măgurele. Mai mult, după ce au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere cu câteva zile înaintea jafului, polițiștii au văzut că cei trei veneau la cumpărături de câte două ori pe zi, au precizat sursele citate.

Paul Drăghici spera să poată jefui seiful magazinului, însă la momentul spargerii angajatele nu cunoșteau cifrul acestuia. Ca urmare, tâlharii au plecat cu doar 4.500 de lei, bani pe care i-au găsit în casetele caselor de marcat, au mai spus sursele citate.

Cei trei au fost reținuți joi, în urma a trei percheziții, în timpul cărora anchetatorii au găsit și un pistol neletal, cu aer comprimat, despre care se presupune că a fost folosit în timpul jafului.

Poliția Capitalei a anunțat că cei trei suspecți în cazul jafului din noaptea de 7 spre 8 februarie, de la supermarketul de pe strada Turnu Măgurele din Capitală au fost prinși joi, în urma unor percheziții domiciliare în București și Constanța

Suspecții au fost reținuți și prezentați judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, aceștia dispunând, în baza probatoriului prezentat de polițiști și procurorii Parchetului Judecătoriei Sector 4, arestarea preventivă a celor trei pentru o perioadă de 29 de zile.

Polițiștii bucureșteni au stabilit, în urma cercetărilor, că în noaptea comiterii faptei, cei trei suspecți, înarmați cu un pistol neletal și cuțite, ar fi intrat în supermarket prin forțarea ușilor de acces, unde le-ar fi amenințat pe angajatele magazinului, „cu scopul ca acestea să nu opună rezistență și să nu acționeze butonul de panică”.

Doi dintre suspecți, folosind mai multe bride din plastic, le-ar fi imobilizat pe angajatele magazinului, iar unul dintre ei ar fi încercat deschiderea seifului. Întrucât nu au reușit să deschidă seiful, au luat mai multe casete din casele de marcat, în care erau 4.500 de lei, apoi au fugit.

Cercetările sunt continuate de judiciariștii Capitalei, cu cei trei suspecți în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...