Urgența Spitalului Huși, închisă din nou după ce medicul detașat și-a dat și el demisia

Publicat: 02 12. 2014, 18:48

Spitalul Municipal Huși, unitate medicală ce deservește peste 70.000 de locuitori din zona de est a județului Vaslui, va rămâne definitiv fără Compartiment de Primiri Urgențe (CPU), după ce, doar într-o singură lună, doi medici care au coordonat activitatea acestei structuri și-au dat, pe rând, demisia din funcție, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primul medic care a renunțat la postul de șef al CPU a fost Gabriela Ababei, după ce a fost amendată cu 1.500 de lei de către comisia de anchetă desemnată de Ministerul Sănătății în cazul fetiței moarte în condiții suspecte la 40 de minute de la internare. În consecință, odată cu expirarea perioadei de 15 zile de preaviz al medicului, CPU Huși a fost închis la începutul lunii noiembrie.

În urma intervenției conducerii spitalului hușean, Compartimentul de Primiri Urgențe a fost redeschis după mai bine de o săptămână, prin detașarea unui medic de urgență de la Spitalul Județean Vaslui, cu rol de coordonator al activității acestei structuri. Acesta a rezistat însă în funcție mai puțin de o lună, el înaintându-și demisia, cel mai probabil în urma unor conflicte cu un alt medic din unitatea medicală, dintr-o altă secție.

„Acum medicul care era detașat de la Vaslui se află în perioada legală de preaviz. După data de 12 decembrie, CPU se va închide, și cred că de această dată definitiv. Va fi foarte greu pentru populație, pentru că toate urgențele vor fi direcționate, după caz, către spitalele din Vaslui și Iași”, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX managerul Spitalului Municipal Huși, Lucia Rotaru.

În mai puțin de jumătate de an, cinci medici și-au dat demisia din activitate de la Spitalul Municipal Huși, unitatea fiind implicată, în toamna acestui an, într-un scandal medical, după ce o fetiță de patru ani a murit la 40 de minute de la internare. Astfel, mai multe instituții și persoane responsabile de buna desfășurare a actului medical au fost sancționate de comisia desemnată de Ministerul Sănătății cu amenzi cuprinse între 1.000 și 25.000 de lei, pentru nerespectarea procedurilor.