Urmărirea penală a lui Remeș, blocată până cand CSM propune Comisia specială

Publicat: 15 02. 2012, 10:33
Actualizat: 21 07. 2012, 11:33
Cererea procurorului general de declanșare a urmării penale a ministrului Traian Remeș se va discuta după ce noii membri ai Comisiei speciale de la Președinție sunt propuși de CSM, care are la dispoziție 30 de zile pentru a trimite șefului statului lista membrilor.

Cererea procurorului general de declanșare a urmării penale a ministrului Traian Remeș se va discuta după ce noii membri ai Comisiei speciale de la Președinție sunt propuși de CSM, care are la dispoziție 30 de zile pentru a trimite șefului statului lista membrilor, începând cu data de 4 octombrie.

Potrivit Ordonanței de Urgență pentru modificarea Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanței, Consiliul Superior al Magistraturii va înainta președintelui României propunerile pentru numirea membrilor comisiei speciale. Ordonanța de Urgență a intrat în vigoare în data de 4 octombrie.

Comisia specială este formată din 5 judecători, numiți pentru un mandat de 3 ani, care nu poate fi reînnoit. Propunerile privind componența comisiei vor fi aprobate de către Secția de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii și vor fi înaintate de către Consiliul Superior al Magistraturii președintelui României. Componența comisiei se aprobă prin decret al președintelui României.

Conform ordonanței, membrii comisiei speciale aleg un președinte, care prezidează ședințele acesteia, care nu sunt publice. Membrul Guvernului pentru care s-a făcut sesizarea are dreptul de a fi audiat de comisie, de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a depune înscrisuri. Comisia specială, după analiza sesizării, a probelor administrate, a declarațiilor membrului Guvernului față de care se solicita urmărirea penală și a înscrisurilor depuse de acesta, întocmește un raport prin care propu

Mai multe știri pe www.mediafax.ro