Parchetul General a transmis într-un răspuns oficial că deputatul PSD Dan Bordeianu este urmărit penal. „Vă comunicăm faptul că, în dosarul la care faceți referire, procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică au dispus începerea urmăririi penale față de persoana menționată de dumneavoastră (având calitatea de suspect), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în legătură cu contractarea și executarea unor lucrări”, se arată în răspunsul oficial al Parchetului General.
Urmărirea Penală în acest caz a fost dispusă la începutul lunii noiembrie. Dan Bordeianu a intrat în Parlament în 2008 fiind ales colegiul 39 Vaslui din partea PNL. A fost consecvent partidului și în 2012 când și-a câștigat colegiul tot din partea PNL. Surse judiciare susțin că urmărirea penală a fost dispusă la începutul lunii noiembrie. Pe 10 noiembrie, Dan Bordeianu anunța că pleacă din PNL și și-a anunțat susținerea pentru Victor Ponta în campania electorală.
Deputatul Dan Bordeianu nu a răspuns solicitărilor gândul de a-și prezenta punctul de vedere
Deputatul Bordeianu este urmărit penal într-un dosar investigat de procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului General. Procurorii investighează modul în care au fost decontate o serie de lucrări realizate de către compania Ecoloc SRL deținută de către soția lui Dan Bordeianu.
Este vizat, în special, contractul cu Primaria Comunei Deleni, județul Vaslui. Ecoloc SRL a derulat în perioada 2007-2010 un contract privind aducțiunea de apă în comuna Deleni. Informația a fost confirmată de primarul Zamfir Vasile. El a explicat că procurorii au ridicat documente prin intermediul poliției judiciare, iar el a dat o declarație.
Indiciile preliminare ale procurorilor sunt legate de faptul că Ecoloc SRL a primit bani de la primăria Deleni pentru lucrări pe care nu le-a executat. Contractul Ecoloc face parte dintr-un contract mai mare de 4 milioane lei care mai cuprindea și construirea unor podețe.
Șapte ani pentru racordarea la apa potabilă
În martie 2014, Digi TV scria ca 2000 de locuitori din Deleni așteaptă de șapte ani să fie racordați la rețeaua de apă potabilă. „Guvernul României a alocat 4 milioane de lei pentru proiectul de aducțiune de apă și construcția de poduri și podețe din comuna Deleni. Constructorul se angaja ca în numai 5 luni să monteze aproape 17 kilometri de conductă de alimentare cu apă, să construiască 29 de poduri și podețe, să monteze 34 de hidranți de apă și aproape 60 de cișemele stradale. Au trecut 7 ani de atunci”, meționa DigiTV la începutul anului.
Primarul din Deleni a declarat pentru gândul că lucrările sunt în curs de finalizare. Deși aducțiunea de apă trebuia să fie finalizată în 2010, primarul spune că finanțarea a fost întreruptă. „Lucrarea este în curs de execuție dar s-au făcut acele lucrări. S-au făcut măsurători să se stabilească dacă ce a reclamat cineva într-o plângere este adevărat sau nu. Banii s-au dat destul de târziu. Nu s-au încasat bani pentru lucrări fictive doar dacă sunt mici diferențe între ce e în teren și pe hârtie. Lucrarea nu este recepționată. Nu a fost nici un moment o intenție de fraudă. La momentul când s-a contractat lucrarea, el nu era deputat”, a declarat primarul Zamfir
Contractul cu primaria Deleni este menționat și în declarația de interese din 2011 a deputatului PNL.