Văcăroiu: România are nevoie „de ape line, nu de valuri”, „doi ani și jumătate de dispute ne ajunge”

Publicat: 15 02. 2012, 09:34
Actualizat: 19 06. 2012, 11:47
Președintele interimar Nicolae Văcăroiu a declarat, vineri, la Pitești, că România are nevoie de stabilitate, "de ape line, nu de valuri" și că "doi ani și jumătate de dispute ne ajunge".

Președintele interimar Nicolae Văcăroiu a declarat, vineri, la Pitești, că România are nevoie de stabilitate, “de ape line, nu de valuri” și că “doi ani și jumătate de dispute ne ajunge”.

El a susținut o conferință de presă după ce, în cursul dimineții, a vizitat șantierul de pe șoseaua de centură a Piteștiului.

Văcăroiu a spus că interimatul său la Cotroceni expiră, conform calendarului, sâmbătă, și “conform încheierii procedurilor”, luni, toate acestea în cazul în care referendumul va avea ca rezultat repunerea în funcție a președintelui suspendat.

Văcăroiu a făcut o trecere în revistă a activităților pe care le-a desfășurat la Cotroceni, precizând că a avut o relație de colaborare cu Guvernul, Parlamentul și cu celelalte instituții despre care a spus că a funcționat foarte bine.

Nicolae Văcăroiu a amintit că a avut întâlniri în fiecare săptămână cu premierul, cu președinții Camerelor Parlamentului, că a avut o consultare cu partidele și a organizat și o ședință a CSAT, el apreciind că acest mod de lucru bazat pe colaborare și dialog a dat rezultate neașteptate, concretizate în adoptarea unor proiecte de lege prioritare, cum ar fi legea ANI.

El și-a exprimat speranța că acest mod de lucru va fi adoptat și în cazul în care șeful ales al statului se va întoarce la Cotroceni.

“S-a demonstrat că se poate. Eu sunt convins că, indiferent de rezultatul referendumului de mâine, acest mod de lucru va fi utilizat, pentru că dă rezultate. Doi ani și jumătate de dispute ne ajunge”, a spus Văcăroiu.

El a menționat că evoluția economică a fost pozitivă, în ciuda disputelor politice, însă a subliniat că tensiunile trebuie stopate, pentru că riscă să aibă efecte nedorite.

“Credibilitatea unui stat se poate pierde foarte ușor și se recâștigă foarte greu. Nu avem nevoie de valuri, ci de ape line. Să colaborăm, să cooperăm și totul va fi bine”, a spus Văcăroiu. (Mediafax)