Vaccinul anti-COVID produs de Rusia este în ultima fază de testare
Vaccinul pe care îl dezvoltă Rusia împotriva COVID-19 se află în ultima fază de testare. Acesta ar putea fi înregistrat săptămâna viitoare, a declarat vineri adjunctul ministrului rus al Sănătăţii, Oleg Grinev, scrie site-ul Premium Times.
Vaccinul este în ultima fază de testare
„În prezent se află în ultima fază de testare, ceea ce este extrem de important. Trebuie să înţelegem că vaccinul va fi sigur”, a afirmat Oleg Grinev.
Rusia este pe locul patru la nivel global în ceea ce priveşte numărul de infectări cu noul coronavirus. Potrivit cifrelor, în Rusia au fost înregistrate 875.000 de teste pozitive.
Vaccinul candidat a fost dezvoltat de Institutul de stat de Cercetări Epidemiologice şi Microbiologice Gamaleya, care a anunţat acum două luni că acest vaccin a produs imunitate tuturor participanţilor la teste, fără a se înregistra efecte secundare negative.
Iniţial, vaccinul a fost testat pe voluntari din cadrul institutului şi pe soldaţi.
„Nu au fost identificate efecte secundare sau chestiuni anormale” în rândul soldaţilor voluntari, conform unui comunicat dat în această săptămână de Ministerul rus al Apărării.
„Studiile au arătat cu claritate că toţi voluntarii au avut un răspuns imunitar clar în urma vaccinării”, spunea Ministerul rus al Apărării.
OMS avertizează: Naționalismul în materie de vaccin nu e compatibil cu lupta împotriva COVID-19! Trebuie să lucrăm împreună pentru a combate pandemia
Organizația ondială a Sănătății a tras un semnal de alarmă în privința naționalismului, punctând faptul că este nevoie de colaborare între state pentru a pune la comun instrumentele care să permită planetei să combată COVID-19, mai ales în ceea ce privește vaccinul.
Directorul al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, susține că naționalismul în ceea ce privește vaccinul nu este bun, punctând că vaccinul ar trebui să fie un bun comun, potrivit AFP.
„Naţionalismul vaccinului nu este bun. Nu ne va ajuta”, a declarat directorul OMS, la Forumul Aspen pentru securitate, desfăşurat timp de trei zile în mediul virtual, anul acesta.