Vadim Tudor, audiat la Parchetul ICCJ în dosarul în care este acuzat de fals și abuz în serviciu
Corneliu Vadim Tudor s-a prezentat, miercuri, la Parchetul instanței supreme pentru a fi audiat, el declarând că le va spune anchetatorilor că denunțătoarea sa, Angela Bălan, nu putea ajunge europarlamentar întrucât nu figura pe listele pentru această funcție.
Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a spus că este pregătit să dea o declarație în fața procurorilor Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) în legătură cu acuzațiile pe care i le aduce fosta membră a PRM Angela Bălan. Vadim Tudor a precizat că vizitele la Parchet sunt obositoare pentru el și că acestea nu au nicidecum rolul de a-l umili.
El a mai spus că denunțătoarea sa nu putea ajunge europarlamentar, întrucât nu era la rând pe listele pentru această funcție, aspect pe care îl va arăta și procurorilor, în declarația sa, urmând să aducă și documente în acest sens.
Parchetul instanței supreme anunța, în 29 noiembrie, că europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor este urmărit penal pentru fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu, după ce, în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, ar fi întocmit și semnat două adrese prin care a comunicat Autorității Electorale Permanente date nereale.
„Dosarul s-a constituit ca urmare a plângerii formulate de B.A.M. prin care solicită efectuarea de cercetări și antrenarea răspunderii penale a europarlamentarului Vadim Tudor Corneliu, pentru faptul că, în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, ar fi întocmit și semnat două adrese prin care a comunicat Autorității Electorale Permanente date nereale ce au produs efecte juridice”, arată Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, într-un comunicat de presă.
Procurorii i-au adus atunci la cunoștință învinuirile, Corneliu Vadim Tudor solicitând un termen pentru pregătirea apărării.
Corneliu Vadim Tudor declara, la ieșirea de la Parchetul instanței supreme, că a fost pus sub învinuire în cazul unei plângeri făcute de „doamna aproape septuagenară Angela Bălan”, care l-a acuzat că ar fi anunțat la Autoritatea Electorală Permanentă că ea nu mai era membră a PRM.
„Este o făcătură, bineînțeles, menită să-mi țină mâinile ocupate. Este doamna aproape septuagenară Angela Bălan, supărată că nu i-am dat ei postul lui Gigi (Gigi Becali, n.r.). Mă dă în judecată Angela Bălan cum că eu aș fi anunțat la Autoritatea Electorală Permanentă că ea nu mai era membră a partidului, și ea era. Păi nu era, că ea devenise vicepreședinte la UNPR, deci era «traseistă». Și când am aflat asta, automat, conform statutului oricărui partid politic din lumea asta, am dat-o afară, care-i problema?”, a spus atunci Corneliu Vadim Tudor.
Europarlamentarul a precizat că dosarul ar fi disjuns „din cel al lui Cezar Marin” și că va aduce probe în apărarea sa.
„Eu am trimis adresă la Autoritatea Electorală Permanentă că nu-i vine ei rândul și că îi venea colonelului în rezervă Dan Zamfirescu”, spunea europarlamentarul.
Corneliu Vadim Tudor a fost reclamat la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție de fostul său asistent Cezar Marin, de la Parlamentul European, care susține că politicianul i-ar fi încasat salariul, plângerea fiind înregistrată în 5 iulie 2011.
Potrivit lui Cezar Cătălin Marin, Corneliu Vadim Tudor i-ar fi falsificat semnătura pe contractul de muncă depus la Parlamentul European și pe ștatele de plată, încasând în locul său aproximativ 40.000 euro, reprezentând salariul din perioada august 2009-iunie 2011.
Marin și-a dat demisia din funcția de asistent și a înaintat în 2011 o plângere Parchetului ICCJ, acuzându-l pe Vadim Tudor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.