Valeriu Lupu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a provocat un accident după ce s-a urcat băut la volan. Orban: Am decis să îl demit

Publicat: 03 01. 2020, 18:19

„Am decis să îl demit”, a declarat Ludovic Orban, pentru Mediafax.ro.

G4Media.ro citează surse care confirmă că șoferul suspectat că a urcat băut la volan a refuzat să sufle în aparatul etilotest și nu a fost de acord sa i se recolteze probe de sânge și că ar fi vorba Lupu Valeriu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, care a condus autoturismul Ministerului Transporturilor cu numărul de înmatriculare B-316-WTR. Lupu nu a putut fi contactat de G4Media până la publicarea acestei informații.

Și publicația tion.ro scrie că Valeriu Lupu se va alege cu dosar penal din cauză că a refuzat să fie testat cu alcooltestul de polițiști.

Potrivit surselor tion.ro, Valeriu Lupu a lovit o mașină parcată pe strada Behela din Timișoara. Martorii au sunat la Poliție pentru că aveau impresia că secretarul de stat conducea beat.

Polițiștii din Timișoara au deschis, vineri, un dosar penal pe numele lui Valeriu Lupu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, după ce acesta a refuzat să sufle în alcooltest și să îi fie prelevate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, după ce provocat un accident.

Potrivit IPJ Timiș, un bărbat de 56 de ani a lovit, vineri, o mașină aflată într-o parcare și a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, dar și prelevarea de probe biologice.

„Este vorba despre un bărbat de 56 de ani care a condus un autoturism spre strada Behelei, mergea către domiciliu și la un moment dat a lovit o mașină aflată într-o parcare. Femeia a cărei mașină a fost lovită a sunat la 112, iar polițiștii au sosit la fața locului și au procedat la testarea bărbatului. Acesta a refuzat, a refuzat și prelevarea de probe biologice și i s-a întocmit dosar penal pentru refuz de prelevare de probe biologice”, a declarat, pentru Mediafax, Aurora Voicilă, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș.

Timișoareanul Valeriu Lupu, membru PMP, a fost numit recent secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în guvernul condus de liberalul Ludovic Orban. Lupu a avut suportul deputatului Cornel Sămărtinean, transmite pressalert.ro

De altfel, legătura dintre aceștia este una puternică, Sămărtinean, care la vremea respectivă era membru PD-L, aducându-l la Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara după ce a fost numit director, în 2010.

Timișoreanul Valeriu Lupu este un personaj controversat. În 1995, când era director al Banat Air, un avion al companiei s-a prăbușit la scurt timp de la decolarea de pe aeroportul din Verona. Accidentul s-a soldat cu 48 de morți, iar rudele victimelor l-au acuzat pe Lupu că avionul s-ar fi prăbușit din cauză că acesta nu a aprobat degivrarea avionului înainte de decolare, pentru a economisi bani.

Lupu a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor în luna noiembrie a anului trecut.