Valeriu Stoica nu vrea o funcție într-un viitor Guvern

Publicat: 15 02. 2012, 10:32
Actualizat: 04 05. 2012, 18:38
Președintele CRN al PLD, Valeriu Stoica, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că în situația în care PLD va intra la guvernare nu dorește să facă parte din acel Executiv.

Președintele CRN al PLD, Valeriu Stoica, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că în situația în care PLD va intra la guvernare nu dorește să facă parte din acel Executiv.

Stoica a arătat că rămâne "consecvent", deși mulți formulează acuzații la adresa sa și nu dorește să ocupe nicio funcție într-o formulă de guvern viitoare.

"Din 2003 nu am mai ocupat nici o funcție publică. Mi-am dat demisia din Parlament și atunci și am anunțat că nu voi candida pentru Parlament în 2004, și nu am candidat; am mai anunțat că nu voi candida la alegerile europarlamentare sau naționale și nu voi candida și mai anunț acum că, indiferent ce va face PLD, de decizia pe care o va lua cu privire la participarea la guvernare, eu nu voi face parte din acel guvern", a a declarat Valeriu Stoica.

Întrebat ce posturi ar viza PLD pentru liderii săi, într-o viitoare formulă guvernamentală, Stoica a arătat că există o succesiune de decizii până să se ajungă la acest lucru.

El a menționat că o primă decizie pe care PLD o va lua va fi de a participa la guvernare, aceasta urmând să fie stabilită de Delegația Permanentă – dacă vor fi premisele necesare, iar a doua decizie va fi cea referitoare la programul Guvernului, PLD urmând să aibă o poziție fermă față de anumite chestiuni care țin de conținutul unui asemenea document.

A treia decizie pe care PLD o va lua se referă o anumită poziție privind structura Guvernului, liberal-democrații pledând pentru o simplificare a structurii Executivului.

"Dacă aceste trei decizii vor fi luate și vor fi pozitive, abia atunci ne gândim ce ministere ar putea fi ocupate de reprezentanți PLD ", a spus Stoica, adăugând că PLD are personalități puternice și oameni cu experiență, care pot ocupa poziții guvernamentale importante.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro