Vântul face primele ravagii în Capitală: O schelă s-a desprins parțial iar bucăți din structură au avariat mașini / ISU reacționează: Recomandarea e să se asigure schelele prin fixare temeinică. Pietonii să manifeste prudență
O schelă amplasată pe fațada unei clădiri de șase etaje, de pe strada Ion Brezoianu, s-a desprins parțial în partea superioară.
Potrivit ISU București-Ilfov, bucăți din această schelă au căzut și au avariat două mașini. Nu sunt persoane rănite. La intervenție acționează Detasamentul Mihai Vodă și Detașamentul Special de Salvatori.
În prezent, echipajele încearcă stabilizarea sau îndepartarea schelei, în funcție de posibilități.
ISU reacționează: Recomandarea e să se asigure schelele prin fixare temeinică. Pietonii să manifeste prudență
ISU precizează că echipajele lucrează pentru îndepărta bucățile de schelă care s-au desprins parțial de pe o clădire din Capitală astfel încât să evite căderea iminentă, recomandând ca toate schelele din șantiere să fie fixate pentru a evita alte astfel de episoade din cauza vântului.
„În acest moment intervenția este în desfășurare. După cum ați observat, este vorba de o schelă montată pe fațada unei clădiri. Este vorba despre un hotel care este în reabilitare, nu este locuit. S-au desprins elemente din schela de la etajele superioare, etajele 5 și 6, care s-au înclinat spre exterior. Așa cum se poate observa, unele bucăți de schelă au căzut pe carosabil și au avariat 2 autoturisme, care între timp au fost îndepărtate din zona respectivă. În acest moment pompierii detașamentului Special de Salvatori intervin pentru a extrage bucățile de schelă care sunt în pericol de cădere iminentă”, a declarat Daniel Vasile, reprezentantul ISU București-Ilfov.
Potrivit acestuia, în prezent echipajele încearcă ancorarea schelei pe fațada clădirii, însă operațiunea va dura mai multe ore.
„Observați că este vorba de aproximativ 30 de metri liniari de schelă, și așa cum v-am precizat, sunt bucăți de pe ultimele două etaje, 5 și 6. În acest moment va fi montată și o autoscară, pentru a se lucra concomitent de la înălțime din exterior”, mai explică sursa citată.
Daniel Vasile a atras atenția că nu este prima dată când se petrece un astfel de episod în Capitală, subliniind că s-ar putea repeta situația.
„Este vânt, dar nu este un vânt foarte intens, doar la rafală sunt intensificări foarte mari. Recomandarea noastră este să se asigure aceste schele, printr-o fixare cât mai temeinică, cât mai judicioasă de către personalul care lucrează în fiecare dintre aceste șantiere. Și există o recomandare și pentru noi, pentru cetățeni, pentru pietoni – să manifestăm prudență atunci când trecem pe lângă aceste spații care reprezintă fie schele, fie montate pe fațadă, fie alte elemente, cum ar fi panourile publicitare stradale, copertine și alte lucruri care știm că în mod normal, la rafală de vând puternică, se pot desprinde și ne pot răni”, mai transmite acesta.