Varianta Delta a Covid-19, depistată pentru prima oară în India, devine dominantă la nivel global, a afirmat vineri directorul științific al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Soumya Swaminathan, relatează CNBC.
Directorul științific al OMS a spus că nu se aștepta la eșecul vaccinului candidat al companiei CureVac, într-un studiu clinic, mai ales că noua variantă Delta a coronavirsului este mai contagioasă și crește nevoia de noi seruri, cu o eficacitate sporită.
Marea Britanie a raportat o creștere exponențială a infecțiilor cu varianta Delta, în timp ce principalul oficial din domeniul sănătății publice din Germania a anticipat că Delta va deveni rapid varianta dominantă din țara sa, în pofida creșterii ratelor de vaccinare.
Autoritățile de la Moscova au atribuit creșterea numărului de cazuri de Covid-19 reticenței fata de vaccinare, după înregistrarea unui număr mare de noi infecții la Moscova, în special cu noua variantă Delta.
Pe teritoriul României au fost confirmate 35 de cazuri de îmbolnăviri cu varianta Delta a coronavirusului.
Până la data de 13 iunie 2021 au fost raportate la INSP 2.188 secvențieri, dintre care 1.588 de cazuri au fost confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare. Dintre acestea, 1.525 de cazuri sunt cu varianta Alpha (britanică), 11 cu varianta Beta (sud-africană), 17 cu varianta Gamma (braziliană) și 35 cu varianta Delta (indiană). Rata de confirmare cu VOC crescut ușor, ajungând la 73%.