Vasile Pușcaș: CE folosește sintagme staliniste

Publicat: 15 02. 2012, 10:40
Actualizat: 27 03. 2012, 22:28
Deputatul PSD Vasile Pușcaș, fost negociator cu UE, a declarat, joi, referitor la recentele discuții privind utilizarea în documente ale Uniunii Europene a sintagmei „limba moldovenească", că CE utilizează, în documente oficiale, sintagme politico-lingvistice purtând marca lui Stalin.

 

Deputatul PSD Vasile Pușcaș, fost negociator cu UE, a declarat, joi, referitor la recentele discuții privind utilizarea în documente ale Uniunii Europene a sintagmei „limba moldovenească“, că CE utilizează, în documente oficiale, sintagme politico-lingvistice purtând marca lui Stalin.

„Mă simt mâhnit că, la Bruxelles, Comisia Europeană utilizează, în documente oficiale, sintagme politico-lingvistice purtând marca lui Stalin, în timp ce UE proclamă că susține un set de valori cu totul diferite“, a declarat Pușcaș.

De asemenea, deputatul PSD a susținut că o asemenea „atitudine“ trebuie sancționată de reprezentanții cetățenilor europeni

În același timp, el a adăugat că, în acest caz, reprezentanții Guvernului României au dovedit, încă o dată, că lucrează mai degrabă pentru „interesul momentului lor“, decât pentru interesul României și interesul european.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro