Verificări la Spitalul de Pediatrie din Ploiești după ce au fost filmați gândaci în baia unității

Verificări la Spitalul de Pediatrie din Ploiești după ce au fost filmați gândaci în baia unității
Publicat: 26/02/2013, 12:55
Actualizat: 19/02/2015, 19:11

Direcția de Sănătate Publică face verificări la Spitalul de Pediatrie Ploiești, după ce un părinte a făcut publice imagini cu gândaci în baia unității, managerul spitalului afirmând că se face dezinsecție constant, dar sunt situații când copiii nu pot fi scoși în stradă pentru a avea loc dezinsecția

O comisie formată din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Consiliului Județean Prahova se află, marți, la Spitalul de Pediatrie din Ploiești pentru a verifica modul în care se respectă normele de igienă, după ce un părinte a filmat gândaci într-una dintre băile spitalului.

Managerul Spitalului de Pediatrie din Ploiești, Oresta Vasile, a declarat corespondentului MEDIAFAX că înțelege indignarea părintelui care a făcut publice imaginile cu gândaci în baia spitalului, dar că în unitatea medicală au loc dezinsecții în mod constant, existând un contract cu o firmă specializată.

Vasile a spus că filmarea respectivă a fost făcută sâmbătă, 23 februarie, zi în care operatorul de apă din Ploiești a oprit pentru o oră și jumătate furnizarea ape potabile, lucru care poate fi dovedit prin adrese ale firmei furnizoare de apă. În acest context, medicul Oresta Vasile a spus că nu este exclus ca gândacii să fi venit pe canalizare.

În plus, managerul unității sanitare a arătat că spitalul are contract cu o firmă specializată în dezinsecție și că pentru această operațiune se folosesc două tipuri de substanțe: o substanță gel, care poate fi utilizată și în prezența pacienților, dar care nu este foarte eficientă și o soluție lichidă care poate fi împrăștiată în saloane doar cu condiția ca timp de două ore pacienții să fie evacuați.

„În ultimele săptămâni spitalul a fost suprapopulat. Nu ne putem permite să scoatem copiii în stradă pentru a face dezinsecția cu această substanță care este, într-adevăr, foarte eficientă, dar pentru folosirea căreia se impune evacuarea saloanelor pentru o perioadă. Dezinsecția cu această soluție ar trebui făcută simultan în toate saloanele, însă acest lucru este imposibil”, a spus medicul Oresta Vasile.

Aceasta a precizat că nu exclude ipoteza conform căreia în spital să fie aduși gândaci din afara unității sanitare, în bagajele pacienților.

„Periodic primim pacienți care la internare au nevoie de deparazitare, pentru că au păduchi, atât copiii, cât și mamele. La acești pacienți vin familiile în vizită. Este posibil să aducă paraziți sau gândaci în bagaje, pentru că noi nu le putem controla bagajele și nu putem face deparazitarea aparținătorilor”, a mai spus medicul.

Oresta Vasile a ținut să precizeze că, deși la internare pacienții semnează un regulament prin care se obligă să nu consume alimente în saloane, ci doar în spațiile special amenajate pentru servirea mesei, în foarte multe situații acest regulament este încălcat, iar cadrele medicale nu au nicio posibilitate de a-i determina pe pacienți să-și respecte obligațiile.

Spitalul de Pediatrie Ploiești, singurate unitate sanitară de acest gen din Prahova, este administrat de Consiliul Județean și are 135 de paturi, dintre care o sută pe cele două secții de pediatrie și 35 pe secția de Chirurgie – ATI.

Conform datelor furnizate de managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești, anual în această unitate sanitară se internează aproximativ 9.000 de pacienți, cei mai mulți în secția de pediatrie. Managerul unității sanitare a afirmat că spitalul este foarte aglomerat în special în lunile de iarnă, când mulți copii suferă de infecții acute ale căilor respiratorii, cel mai mare număr de pacienți fiind internați la „Pediatrie I” – secția pentru sugari și copii mici.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Un limbaj pe care Putin îl înțelege”. Ce sunt rachetele ATACMS cu rază lungă cu...
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
FOTO. Fiica lui Ilie Dumitrescu, apariție incendiară!
Dezvoltator imobiliar, despre investiția într-un apartament la Cluj: „E atractivitatea prostului. Treceți pe lângă blocurile...
IMAGINI CUTREMURĂTOARE de la înmormântarea Andreei Cuciuc! Lacrimi de jale și piese interpretate de adolescentă...
O tânără de 22 de ani care urma să fie eutanasiată s-a răzgândit cu câteva...
Propunerea lui Erdogan: înghețarea conflictului din Ucraina și amânarea cu 10 ani a discuțiilor privind...
Cauza morții Andreei Cuciuc, fiica artistului Igor Cuciuc. Ce au descoperit medicii legiști la autopsie...
Ce înseamnă dacă mori în vis? Răspunsul experților în somnologie
De miercuri seară, vremea se schimbă radical în toată ţara. ANM anunţă răcire accentuată, vânt...
Igor Cuciuc își urlă neputința: Andreea, întoarce-te acasă! Durere sfâșietoare
Adriana Bahmuțeanu iși face dreptate în instanță. A urgentat procedura pentru a-și lua mai rapid...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Noul Mitsubishi Outlander, acum și în România. Prezentarea noului SUV japonez – VIDEO
Donald Trump Jr. critică decizia lui Biden privind aprobarea rachetelor americane pe teritoriul Rusiei şi...
Alimentul MINUNE cu beneficii DUBLE! Protejează creierul și scade colesterolul
Muzica populară din România a pierdut o legendă. A fost cel mai iubit cântăreț
Apple lansează AirTag 2. Care sunt noutățile
Președintele TAS din Kosovo, declarație total neașteptată. De ce susține că tricolorii se vor bucura...
Imagini șocante cu părinții Andreei Cuciuc, din timpul slujbei de înmormântare! Artistul, cu mâinile pe...
VIDEO Daniela Iliescu este gravidă cu al doilea copil! Culiță Sterp și partenera lui au...
VIDEO Vlad Gherman, imagini rare cu soacra: "Măi, dar la tine merge zicala: Soacra,cea mai...
BANCUL ZILEI. Bulă o întreabă pe Bubulina: – Ce ai pregătit pentru astăzi?
Cea mai veche reprezentare cunoscută a pescuitului, descoperită în gravuri din era glaciară