Prima pagină » Știri » Veste bună! AstraZeneca reia studiile privind vaccinul anticoronavirus, după ce un pacient se îmbolnăvise în mod neașteptat

Veste bună! AstraZeneca reia studiile privind vaccinul anticoronavirus, după ce un pacient se îmbolnăvise în mod neașteptat

Veste bună! AstraZeneca reia studiile privind vaccinul anticoronavirus, după ce un pacient se îmbolnăvise în mod neașteptat
CORONAVIRUS: Prima țară care o să-și vaccineze gratuit toţi locuitorii  / Foto ilustrativ: Pixabay.com

Compania pharma AstraZeneca a reluat studiile clinice privind vaccinului său anti-Covid-19, după ce a primit acordul de la autorități, a anunțat compania sâmbătă.

Gigantul farmaceutic a anunţat marţi că suspendă studiul clinic de fază a 3-a al posibilului său vaccin pentru noul coronavirus, dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford, după ce unul dintre participanţi a prezentat semne ale unei reacţii adverse grave, scrie Mediafax.

„La 6 septembrie, procesul de revizuire standard a intrat într-o pauză voluntară în toate studiile globale, pentru a permite revizuirea datelor de securitate de către comitete independente și autorități de reglementare internaționale”, a spus AstraZeneca.

Compania a adăugat că experții în securitate au recomandat Medicines Health Regulatory Authority (MHRA) din Marea Britanie că este sigură reluarea studiilor pe plan local.

Pacientul cu mielită transversă

Pacientul implicat în studiu a suferit simptome neurologice asociate cu o rară tulburare inflamatorie a coloanei vertebrale numită mielită transversă.

AstraZeneca, cu sediul în Cambridge, a declarat că nu poate dezvălui informații medicale suplimentare.

AstraZeneca va furniza aproape TREI MILIARDE de doze tuturor țărilor

Guvernele din întreaga lume așteaptă cu nerăbdare un vaccin care să ajute la oprirea pandemiei, care a provocat peste 900.000 de decese și tulburări economice mondiale. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a semnalat-o vaccinul AstraZeneca drept unul dintre cele mai promițătoare.

Principalii dezvoltatori de vaccinuri din SUA și Europa s-au angajat să respecte standardele științifice de siguranță și eficacitate pentru vaccinurile lor experimentale și să reziste presiunilor politice de a grăbi procesul.

AstraZeneca a fost deja de acord să furnizeze aproape trei miliarde de doze guvernelor din întreaga lume – mai mult decât orice alt proiect.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele