Veste bună pentru fanii trupei AC/DC. Ce s-a întâmplat cu fostul toboșar Phil Rudd

Publicat: 20 07. 2015, 15:05
Actualizat: 21 07. 2015, 12:50

Potrivit dailymail.co.uk, rockerul australian, în vârstă de 61 de ani, a fost arestat în reședința sa din Noua Zeelandă, sâmbătă seară, însă poliția a refuzat să ofere presei locale alte detalii despre motivul reținerii artistului.

Publicația NZ Herald afirmă însă că mai multe prostituate erau prezente în momentul arestării rockerului în reședința pe care acesta o deține în orașul Tauranga.

Avocatul muzicianului, Craig Tuck, a declarat că Phil Rudd a fost adus din arest, luni dimineață, în fața Tribunalului Districtual din Tauranga, pentru faptul că a încălcat termenii regimului de arest la domiciliu, fiind acuzat de posesie și consum de alcool.

Phil Rudd a fost eliberat pe cauțiune și își va susține cauza în fața unui judecător atunci când va fi obligat să se prezinte din nou la tribunal, pe 3 august.

Pe 9 iulie, Phil Rudd a fost condamnat de judecătoria din Tauranga la opt luni de arest la domiciliu pentru posesie de droguri și pentru că a amenințat o persoană cu moartea.

Phil Rudd urma să-și ispășească pedeapsa în vila sa de pe malul mării din orașul Tauranga, Noua Zeelandă, iar judecătorul Thomas Ingram, cel care a pronunțat sentința în cazul său, l-a avertizat pe fostul toboșar al AC/DC că va merge la închisoare dacă nu va respecta condițiile impuse de instanță.

Phil Rudd, în vârstă de 61 de ani, a pledat vinovat la acuzațiile de amenințare cu moartea și posesie de droguri, în aprilie, într-un tribunal din Noua Zeelandă, după cum a dezvăluit la momentul respectiv avocatul rockerului australian.

Pe perioada judecării procesului său, Phil Rudd a fost eliberat pe cauțiune și s-a aflat sub control judiciar, după ce fusese arestat în noiembrie 2014.

Rockerul și-a schimbat declarația inițială – în decembrie 2014 a pledat nevinovat -, recunoscându-se vinovat la acuzațiile de amenințare cu moartea și posesie de canabis și amfetamine.

Un al doilea cap de acuzare, ordonarea unui dublu asasinat, care se pedepsește cu șapte ani de închisoare în Noua Zeelandă, a fost retras din cauza lipsei de dovezi.

În tribunalul din Tauranga, un oraș aflat la 200 kilometri de Auckland, rockerul a spus că accesul lui de furie a fost cauzat de o serie de evenimente care au împiedicat lansarea albumului său solo.

„Această chestiune constă pur și simplu într-o conversație telefonică furioasă. Asta a fost tot”, a declarat Craig Tuck, avocatul rockerului australian.

Potrivit site-ului de știri Sunlive, Rudd ar fi încercat să determine asasinarea a două persoane și a amenințat-o cu moartea pe una dintre ele, la sfârșitul lunii septembrie.

Intervenția polițiștilor în cazul său a fost determinată de informații primite din partea unui cetățean, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Phil Rudd s-a născut în Australia, dar locuiește în orașul Tauranga, din Noua Zeelandă, după ce a fost dat afară din trupa AC/DC, în 1983. Toboșarul a revenit în grupul hard rock în 1994, dar a rămas să locuiască în Noua Zeelandă, unde deține un restaurant.

El nu participă la actualul turneu mondial al trupei AC/DC, iar locul său a fost luat de Chris Slade, un fost toboșar al formației australiene.

Chris Slade a fost toboșarul trupei AC/DC din 1989 până în 1994 și a luat parte la înregistrările pentru albumul „The Razor’s Edge”.

Înființată în 1973, în Australia, de frații Malcoln și Angus Young, trupa AC/DC a lansat de curând un nou material discografic, intitulat „Rock or Burst”. Acesta este primul album de studio al trupei australiene după discul „Black Ice”, din 2008. Malcolm Young, care suferă de demență, a fost înlocuit la chitară ritmică de nepotul său, Stevie Young, pentru a acompania solo-urile de chitară ale lui Angus Young, ultimul membru fondator încă prezent în componența formației.

Turneul mondial de promovare a noului album – „Rock or Burst Tour” – a debutat printr-o secțiune europeană care a fost deschisă de un concert la Arnhem, în Olanda, pe 5 mai. Înainte de această dată, AC/DC a susținut două concerte în calitate de cap de afiș la Festivalul Coachella din Statele Unite, pe 10 și 17 aprilie. Trupa australiană a interpretat single-ul care dă titlul acestui disc, „Rock or Bust”, alături de celebrul ei cântec „Highway to Hell”, în deschiderea celei de-a 57-a ediții a galei Grammy Awards, marcând cu această ocazie prima sa prezență la televiziunea americană, în direct, după o pauză de 14 ani.

Într-o carieră de peste patru decenii, formația australiană a lansat numeroase piese de succes precum „Back in Black”, „Big Jack”, „Thunderstruck”, „Black Ice”, „You Shook Me All Night Long”, „Let There Be Rock”, „Highway to Hell” și „For Those About to Rock (We Salute You)”. Cele 16 albume de studio ale trupei AC/DC (14 lansate pe plan mondial și două lansate doar în Australia) s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa AC/DC a susținut, în mai 2010, un concert la București, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori. Trupa australiană a adus în Capitală show-ul „Black Ice”, care a promovat cel de-al 16-lea material de studio al ei, lansat în octombrie 2008. Turneul, primul după „Stiff Upper Lip”, susținut de AC/DC în 2000/2001, a avut zeci de concerte sold out în întreaga lume.